Jasper Bolland en Jan de Graaf stoppen ermee

Jasper Bolland
Jasper Bolland © Orange Pictures
EEMDIJK/HOUTEN - Eemdijk-voetballers Jasper Bolland en Jan de Graaf stoppen ermee. De 32-jarige Bolland wilde vorig jaar al stoppen, maar door de promotie naar de Derde Divisie besloot hij door te gaan. De Graaf (33) kampt al het hele seizoen met een blessure.

BOLLAND

Houtenaar Bolland werd in 2014 speler van Eemdijk, nadat hij overkwam van VVA'71. Eerder speelde Bolland voor GVVV en IJsselmeervogels. "Jasper was vanaf het eerste moment verknocht aan ons dorp. Mede door de liefde natuurlijk, maar ook bij Eemdijk was hij vanaf het begin op zijn plek", zegt technisch directeur Jan van Twillert.
"Jasper is, zonder dat hij het zelf misschien doorhad, altijd een boegbeeld geweest van en voor de club. In elke voorbeschouwing van de tegenstander stond zijn naam, door de krant werd hij vaak als eerste gevraagd te reageren en in elke wedstrijd maakt hij zodanig indruk dat elke tegenstander rekening met hem hield."

DE GRAAF

De geschiedenis tussen De Graaf en Eemdijk is langer. In 2008 kwam de Spakenburger over van dorpsgenoot IJsselmeervogels. "Eén van de grootste talenten van IJsselmeervogels, die zelfs het vlaggenschip nog naar de algehele amateurtitel schoot, binnenhalen bij een bescheiden tweedeklasser wat Eemdijk toen was. Jan ging tussendoor nog één keer voor zijn kans bij zijn jeugdliefde, maar de aanvaller is inmiddels groen in hart en nieren", zegt Van Twillert over de spits, die in een lager elftal blijft spelen voor de Diekers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.