RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk moet zich richten op nacompetitie

EEMDIJK - Rechtstreekse handhaving zit er niet meer in voor Eemdijk, de ploeg van Ruud van der Geest moet zich richten op de nacompetitie om lijfsbehoud in de Derde divisie te realiseren. Als DOVO dit seizoen nog tot een succes wil maken, moeten de Veenendalers dat doen in de derde periode. Komend weekend spelen beide ploegen thuis. Eemdijk ontvangt Jong FC Groningen, DOVO speelt thuis tegen VVOG.

EEMDIJK
Eemdijk staat momenteel 18e en laatste. Om zich te plaatsen voor de nacompetitie moeten de Diekers De Dijk en Achilles'29 voorbij. Die twee ploegen hebben respectievelijk één en drie punten meer dan Eemdijk. Een driepunter tegen Jong FC Groningen op het eigen sportpark De Vinken zou derhalve zeer welkom zijn.

Eerder dit seizoen in het hoge noorden was Eemdijk daar dichtbij. David van de Groep bracht de ploeg al vroeg op 0-1, maar Eemdijk moest uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Inmiddels is Jong FC Groningen al vijf duels ongeslagen en staat het tiende. Eemdijk, waar de van Hercules overgekomen Michel Goossensen voor het eerst in de basis start, verloor de laatste vijf duels.

DOVO
Het Veenendaalse DOVO is bezig aan een wisselvallige periode. De ploeg van Gert Kruys haalde uit de laatste vijf duels slechts vijf punten en is afgehaakt bij de subtoppers. Tegenstander VVOG, dat seizoenen geleden ten koste van DOVO via de play-offs naar de Derde divisie promoveerde, is met zes uit zes al even wisselvallig. De ploeg uit Harderwijk voelt inmiddels de hete adem van SJC in de nek en moet alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te ontlopen.

Het is de elfde keer dat DOVO en VVOG op Panhuis tegenover elkaar staan in competitieverband. Vijf keer won DOVO, twee keer VVOG. De doelcijfers zijn 25-17 voor DOVO, dat eerder dit seizoen in Harderwijk met 2-1 verloor.

MIDDELWIJK
Eerder deze week gingen de Veenendalers akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB, voor een schorsing van acht duels voor Lars Middelwijk, die vorige week tegen ODIN'59 rood kreeg. Postitief nieuws van het spelersfront is dat aanvaller Quincy Arends hersteld is van een kruisbandblessure en dit weekend minuten zal gaan maken in het tweede elftal.

Beide duels beginnen zaterdag om 14.30 uur. Via Namen & Rugnummers op Radio M utrecht houden we u op de hoogte van de tussenstanden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -