GVVV nog tien punten verwijderd van doelstelling

© Geert Lommers
VEENENDAAL - Zo snel mogelijk veertig punten halen. Dat was de doelstelling van GVVV-trainer Niek Oosterlee voor aanvang van dit seizoen. Met dat aantal ben je veilig, was de redenering van Oosterlee. Met nog 13 duels te gaan hebben de Veenendalers nog tien punten nodig. Zaterdag in Almere kunnen opnieuw drie punten worden gepakt.
Een overwinning zou voor GVVV de derde zege op rij zijn, na eerdere winstpartijen tegen Jong Sparta en Scheveningen. Vooral de zege op Jong Sparta zal de Veenendaalse burger moed hebben gegeven; overwinningen op beloftenteams zijn uiterst schaars voor GVVV. Eerder dit seizoen werd Jong Almere op Panhuis met 4-2 geklopt. Dat gebeurde wel nadat GVVV bijna een 3-0 voorsprong had laten glippen.
Bij Almere loopt het in 2019 net even iets minder. Vijf duels leverden slechts één punt op en vorige week bij FC Lienden werd na een 2-0 voorspong met 3-2 verloren. De achterstand op Jong Vitesse is inmiddels tien punten, en aangezien de laagste eindigende beloftenploeg degradeert uit de Tweede divisie, moet er wel een klein wonder gebeuren wil Jong Almere volgend seizoen opnieuw op dat niveau acteren.
GVVV mist in Almere de geblesseerden Bart Hulsbos, Danny de Leeuw en Martin van Eck. Taoufik Adnane is geschorst.
Het duel begint om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.