Ali Akla terug in wedstrijdselectie IJsselmeervogels

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor het eerst dit seizoen zit Ali Akla bij de wedstrijdselectie van IJsselmeervogels. De aanvaller is hersteld van een slepende blessure en begint uit tegen Jong Sparta op de bank. Topscorer Danny van den Meiracker, voirge week tegen Excelsior Maassluis vanwege een disciplinaire straf op de bank, start op Spangen in de basis.
Vogels-trainer Ted Verdonkschot kan in Rotterdam niet beschikken over de geschorste Maikel de Harder en de geblesseerde Kevin de Visser. Linksback Yannick Cortie is hersteld van zijn zware knieblessure en speelt dit weekend mee in het tweede.
Nummer twee IJsselmeervogels moet in Rotterdam winnen om de druk erop te houden bij koploper AFC, dat een dag later op bezoek gaat bij De Treffers. De achterstand van de Rooien op AFC is twee punten. Bovendien is Koninklijke HFC een gevaarlijke achtervolger geworden. De Haarlemmers hebben zes punetn minder, maar nog een inhaalwedstrijd tegoed.
De Vogels reizen voor de tweede keer af naar Spangen voor een competitiewedstrijd. Vorig seizoen won Jong Sparta met 3-1. Eerder dit seizoen werd het op de Westmaat 2-1 voor IJsselmeervogels. Toen was er nog sprake van een topper, maar na acht duels zonder zege is Jong Sparta inmiddels afgezakt naar de achtste plaats in de Tweede divisie.
IJsselmeervogels is al zeven duels ongeslagen en haalde uit die zeven duels 17 punten. De laatste verliespartij was op 1 december, toen GVVV er op de Westmaat met de punten vandoor ging: 1-2.
Jong Sparta - IJsselmeervogels bgint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.