Van Schip rijdt twee (mogelijk drie) onderdelen op WK baan

© Orange Pictures
VIANEN/SCHALKWIJK - Jan-Willem van Schip kan zich opmaken voor twee onderdelen op het WK baanwielrennen. De Schalkwijker is geselecteerd voor de Puntenkoers en het Omnium. Mogelijk rijdt hij ook nog de Koppelkoers.
Of Van Schip daadwerkelijk de Koppelkoers met Yoeri Havik gaat rijden, is afhankelijk van afzeggingen. Nederland staat namelijk als tweede reserve op de startlijst.
Vorig jaar was de Schalkwijkse hardrijder in Apeldoorn goed voor twee WK-medailles. Hij pakte zilver op de Puntenkoers en het Omnium, dat ook wel een vierkamp wordt genoemd.

HUGO HAAK

Bij de Nederlandse sprinters is er veel kans op WK-goud. Bondscoach Hugo Haak uit Vianen had de lastige taak om uit een sterke selectie van acht mannen er vier te kiezen voor de Teamsprint bij de mannen. Hij koos voor Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli.
Bij de vrouwen rijden Kyra Lamberink, Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx de Teamsprint namens Nederland. Bekijk hier de volledige selectie voor het WK baanwielrennen.
Het WK baanwielrennen 2019 vindt van 27 februari tot en met 3 maart plaats in Pruskow, Polen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.