IJsselmeervogels minimaal een dag koploper Tweede Divisie

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is voor even de koploper van de Tweede Divisie. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg wonnen met 3-1 op bezoek bij Jong Sparta. Danny van den Meiracker was de hoofdrolspeler met twee goals en een gemiste penalty.
Jong Sparta - IJsselmeervogels samengevat in 38 seconden, door Arnold Schenk

VAN DEN MEIRACKER

Vlak voor het half uur kopte Van den Meiracker de 1-0 tegen de touwen. Hij werkte een hoekschop van Eef van Riel binnen met zijn hoofd. Kort daarna verzuimde hij vanaf elf meter de 2-0 te scoren. Zijn poging was te slap en kon gekeerd worden door Sparta-goalie Fabrie.
Vlak na de rust kreeg IJsselmeervogels opnieuw een penalty, net als de eerste keer na een overtreding op Robbert Olijfveld. Dit keer ging Mike van de Laar achter de bal staan en hij miste niet, waardoor het alsnog 2-0 werd.
Ted Verdonkschot: "Vind dat we een uur lang geweldig hebben gespeeld"

LEVENDIGE SLOTFASE

Jong Sparta was kort daarna erg gevaarlijk via Ache en Abdullahi, maar via een vlijmscherpe counter werd het 3-0. Van den Meiracker tekende voor zijn tweede van de middag, opnieuw met het hoofd. Het was zijn veertiende van het seizoen.
Vogels-keeper Jaimy Schaap wist vervolgens zijn ploeg meerdere keren op de been te houden, al had hij op een penalty van Sparta-aanvaller Ayoub Boukhari geen antwoord. Het zorgde voor de 1-3, maar daar bleef het ook bij. Het beste nieuws aan Rooie zijde was de invalbeurt van Ali Akla, die na negen maanden weer minuten kon maken.
Ali Akla is terug: "Heel mooi dat de trainers je dit gunnen"
28' Danny van den Meiracker [0-1]
52' Mike van de Laar, pen. [0-2]
58' Danny van den Meiracker [0-3]
82' Ayoub Boukhari, pen. [1-3]
Bijz.
31' Danny van den Meiracker (IJs) mist penalty
De grote concurrent van IJsselmeervogels, AFC, komt zondag pas in actie tegen De Treffers. De Vogels staan na 22 duels op 47 punten. AFC staat op 46 uit 21.