RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

15-jarige Seedo breekt records: "In 2024 naar de Olympische Spelen en goud halen"

1/3
PROVINCIE UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Een historische dag voor de Utrechtse Nketia Seedo van U-Track. De nog maar 15-jarige atlete wist namelijk brons te winnen op de 60 meter, en dat tussen alle elite-vrouwen. Ze stond na afloop op het podium met winnares enástadsgenote Dafne Schippers.

Nketia Seedo: "Ik voelde mij het buitenbeentje"


"Het is een heel grote prestatie en ik ben er heel blij mee. Ik ben trots op mezelf", zoekt Seedo naar woorden na haar derde plaats. "Het begon chaotisch en ik had spanning, maar dat was gezonde spanning. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik het podium zou halen. Ik zat daar en voelde mij het buitenbeentje, omdat ik zo jong ben."

Maar de prestatie van Seedo is historisch. Waar ze al de snelste 14-jarige sprintster ter wereld was (nog sneller dan Schippers op die leeftijd), heeft ze met haar tijd van 7,27 seconden ook het juniorenrecord van Schippers afgepakt.

Ik vond het heel eng om met haar te lopen, want ja... Het is Dafne Schippers!"
Nketia Seedo

OLYMPISCHE SPELEN
"Ik vond het heel eng om met haar te lopen, want ja... Het is Dafne Schippers! Dat was wel leuk", blikt ze terug. "Ik wil het beste uit mijn sport halen en in 2020 wil ik naar de Olympische Spelen voor het estafetteteam. In 2024 wil ik gewoon naar de Olympische Spelen en dan goud halen."

Volgend jaar zijn de Zomerspelen in Tokio. Vier jaar later zijn de Spelen in Parijs.

 Seedo met haar bronzen medaille Seedo met haar bronzen medaille | Foto: Fotostudio RedGreenBlue


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -