Sport Kort 16/17 februari: winst voor rugbysters RUS, Fortissimo wint van middenmoter

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de rubriek Sport Kort bundelt de sportredactie van RTV Utrecht de sportuitslagen van diverse clubs en verenigingen uit de provincie.

HANDBAL

NHC, de Nieuwegein-Houten-combinatie, heeft in eigen huis Berdos verslagen. De nummer elf van de Eerste Divisie was met 43-34 te sterk voor de nummer acht van de ranglijst. NHC heeft een voosprong van tien punten op nummer veertien, de hekkensluiter, Atomium.
De dames van Fortissimo boekten een nipte zege op Westsite. De ploeg uit Cothen won uiteindelijk met 22-21. Fortissimo draait mee in de bovenste helft van de ranglijst van de Eerste Divisie. Het bezet momenteel de vijfde plaats.

RUGBY

De dames van RUS wonnen met 64-12 DIOK, de hekkensluiter van de promotie/degradatiepoule tussen de Eerste Klasse en de Ereklasse.
Het Utrechtse RUS staat na drie wedstrijden op een gedeelde eerste plaats, samen met The Bassets.

KORFBAL

Dalto/Klaverblad verzekeringen heeft in de Hoofdblasse B Mid-Fryslán verslagen. Dat is voor Dalto een welkome overwinning in de strijd om een plek bij de eerste twee. In de zaal in Friesland werd het 34-29 voor de Driebergenaren. Dalto staat derde op de ranglijst. Een plek in de top twee geeft recht op een ticket voor de play-offs.
SDO/Blijwerkt uit Kamerik heeft op bezoek bij DSC verloren. Het duel in de Hoofdklasse A zaal eindigde in 26-22 voor de thuisploeg. SDO is de hekkensluiter van de competitie.

SNOOKER

Sportcentrum Utrecht heeft in de Eredivisie nipt verloren. Mediacaster CAG was met 5-4 te sterk. Utrecht staat derde op de ranglijst.

SCHAATSEN

Bij de dertiende KPN Marathon Cup van het seizoen was Evert Hoolwerf de beste regiogenoot. De Eemdijker eindigde als 9e en hij zag Peter Michael de winst pakken. Bij de vrouwen ging de winst naar Irene Schouten. Jessica Merkens uit Utrecht werd tiende.

BASKETBAL

UBALL heeft op bezoek bij Solar systemen-Grasshoppers een nipte overwinning geboekt. De Utrechtse mannen waren met 75-73 de baas. UBALL staat zesde in de promotiedivisie.
Ook de Utrechtse vrouwen van Utrecht Cangeroes wonnen. Cobranova werd met 93-84 verslagen. Utrecht Cangeroes is de nummer drie van de Promotiedivisie.

VOLLEYBAL

De vrouwen van VV Utrecht waren in eigen huis overtuigend de baas over Orion. Het werd 3-0 voor de Utrechtse vrouwen. VV Utrecht blijft hierdoor koploper van Topdivisie. De voorsprong op de concurrenten is wel klein. Nummer twee Peelpush heeft één punt minder dan VV Utrecht, Nummer drie VoCASA heeft twee punten minder.
MKB Accountants/VCV wist de vijfsetter tegen Bedum te winnen: 3-2. De Veendaalse ploeg staat voorlaatste in de Topdivisie. Het verschil met hekkensluiter Desto is drie punten, maar NHC heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.