RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

18-jarige Bol Nederlands kampioen op 400 meter: "Ongelofelijk"

1/4
PROVINCIE UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - De 18-jarige Femke Bol van Altis uit Amersfoort heeft tot ieders verbazing een gouden plak gepakt op de 400 meterbij het NK Indoor in Apeldoorn. Met een tijd van 53 seconden en 24 honderste was Bol haar concurrenten dankzij een sterke eindsprit en een valpartij te snel af. Lieke Klaver werd tweede en Madiea Ghafoor moest genoegen nemen met een bronzen medaille.


Femke Bol:"Kan het totaal niet geloven"


Bol plaatst zich niet niet voor het EK in Glasgow. Het limiet daarvoor is bepaald op 53 seconden en 10 hondersten,daarvoor komt de jonge atlete dus net tekort. "Deze tijd had ik echt niet verwacht, ook niet de winst. Misschien straks als ik op het podium sta", aldus een hele blije Bol na afloop tegen RTV Utrecht. "Goud bij de junioren had ik al, nu bij de senioren ook, ongelofelijk. Ik kan het niet geloven."


Bijzonder is ook dat Bol het 28 jaar oude juniorenrecord van Ester Goossens uit Linschoten overneemt. Dat record werd op 16 februari 1991 door Goossens gelopen, maar komt dus nu in handen van Bol.

 Femke Bol rent naar het goud Femke Bol rent naar het goud | Foto: Fotostudio Red Green Blue Femke Bol is blij met haar onverwachte overwinning Femke Bol is blij met haar onverwachte overwinning | Foto: Fotostudio Red Green Blue


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -