Hoogland na nieuwe zege tien duels ongeslagen

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
HOOGLAND - De opmars van Hoogland in de Hoofdklasse A is nog niet ten einde. Zondag werd Alcides met 2-1 verslagen. Door die overwinning is Hoogland al tien duels op rij ongeslagen.
Verslaggever Mark Kloostra over de winst van Hoogland
Na 25 minuten spelen ging Hoogland-speler Martijn Schilthuis pijnlijk door zijn knie. Het spel lag ruim vijf minuten stil en Schilthuis werd op een brancard afgevoerd. Vrijwel direct nadat het spel was hervat wist Hoogland te scoren. Henk Baum kon de bal binnenwerken. Voor Baum was het  zijn negende treffer van het seizoen. Schilthuis kon het gejuich van de openingstreffers nog wel horen, vlak na de rust werd hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Trainer Raymond Prins: "Qua balbezit één van onze minste wedstrijden"
De 1-0 bleef lang op het scorebord staan. Pas in de 86e minuut wist Hoogland de zege veilig te stellen. Lex Hienekamp bracht de score op 2-0. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd wist Jaouad Akloud namens Alcides nog de eretreffer te maken: 2-1.
34' Henk Baum [1-0]
86' Lex Hienekamp [2-0]
90+3' Jaouad Akloud [2-1]
Henk Baum:"Wij moeten de periodetitel gaan pakken"
De laatste nederlaag van Hoogland was uitgerekend tegen Alcides, dat was op 14 oktober 2018. Hoogland verloor toen met 2-0. Sindsdien wist Hoogland acht keer te winnen en twee keer gelijk te spelen. Hierdoor is Hoogland geklommen naar de vijfde plek van de Hoofdklasse A.