FC Utrecht pakt in Doetinchem eerste zege van 2019

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft op bezoek bij De Graafschap de eerste overwinning van 2019 gepakt. De ploeg van Dick Advocaat wist dankzij een penalty van Simon Gustafson met 1-0 te winnen.

AFTASTEN

Pas na twintig minuten spelen werden de eerste kansen genoteerd. Eerst wist De Graafschap twee speldenprikjes uit te delen, maar FC Utrecht kreeg vervolgens twee levensgrote kansen. Michiel Kramer ging alleen op het doel van De Graafschap af, maar zijn schot ging voorlangs. Nog geen minuut later kon Simon Gustafson van zo'n 12 meter afstand op doel schieten na een goede actie van Kerk. Het schot van de Zweed werd geblokt door een verdediger van De Graafschap.
Sean Klaiber:"Wegwezen hier met de drie punten"
In de tweede helft veranderde aan het spelbeeld in het begin niet veel. Het spel golfde op en neer met hier en daar wat kansjes voor beide ploegen. In de 70e minuut had Gyrano Kerk een levensgrote kans op de openingstreffer voor de ploeg uit de Domstad. Na een knappe hakbal van de ingevallen Jean-Christophe Bahebeck kwam Kerk oog in oog met doelman Jurjus te staan. De Utrechtse aanvaller schoot de bal voorlangs.
Sander van de Streek: "Ook al is het een lelijke wedstrijd, overwinning voelt goed"

PENALTY

Diezelfde Bahebeck werd een paar minuten later in het strafschopgebied onderuitgehaald. Matusiwa haalde de Utrechter neer met een penalty tot gevolg. Simon Gustafson, de vaste penaltynemer, ging achter de bal staan en faalde niet: 0-1.
75' Simon Gustafson [0-1, pen.]
Dick Advocaat: "We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou zijn"
De laatste overwinning van FC Utrecht was op 16 december 2018. Toen werd Heerenveen met 3-2 verslagen. De ploeg van Dick Advocaat staat nu zesde in de Eredivisie. Vitesse staat vijfde en heeft met 33 punten één punt meer dan Utrecht. Heracles Almelo, met hetzelfde aantal punten als FC Utrecht maar een slechter doelsaldo, staat zevende.
Jean-Christophe Bahebeck:"I'm ready for Excelsior"