Door de Lens van Ankie: een nieuw Utrechts sprinttalent

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - Zorgvuldig had ik het lijstje met meer dan dertig verschillende namen met startnummers in mijn fototas gedaan. 'Om het iets makkelijker te maken" stond er boven. Het was goed bedoeld van de sportredactie, maar ik vroeg me toch enigszins bezorgd af hoe ik in mijn eentje al die atleten op het juiste moment zou moeten fotograferen.
Het is al aardig druk als ik aankom in Apeldoorn. Ik zoek een plekje in de persruimte. Er wordt al hard gewerkt door de collega's. Ik trek mijn pershesje aan, pak mijn camera, en mijn lijstje, en loop naar de zaal. Ik kan gelijk aan de slag: het polsstokhoogspringen is al begonnen. Ik hol van hot naar her om mijn lijstje met namen af te werken. Tot het moment van de start van de series 60 meter vrouwen.

NEUW TALENT

Alle aandacht van de media gaat naar Dafne Schippers. En terecht, ze is weer terug van weg geweest, althans zo voelt het een beetje. Iedereen is optimistisch. Ze gaat winnen vandaag. Maar aan de start staat ook nog een andere Utrechtse: Nketia Seedo. Pas 15 jaar oud is ze. Ik houd haar scherp in de gaten, je weet maar nooit. En ze staat per slot van rekening op mijn lijstje. Ze is in vorm, en hoe: ze rent zichzelf naar de finale.
Het lijstje gaat voorlopig even terug in mijn zak. De finale van de 60 meter, daar moet ik bij zijn. De rest heeft even pech. Ik zoek een plekje bij de finish waar ik beide loopsters goed kan zien als ze over de finish komen.
Dafne is beresterk en wint met overgave. Maar de grote verrassingvan de dag is Nketia. Ze loopt een fantastische race. Ze wordt derde.
Alle media aandacht gaat nu naar haar. En terecht: we hebben er een nieuw Utrechts sprintkanon bij.
© RedGreenBlue
WIE IS ANKIE?
Fotograaf Ankie Hogewind legt in beelden vast waar sport in Utrecht om draait. Altijd vanuit een verrassend perspectief biedt zij een kijk op de sportwereld zoals je die zelden ziet. Ankie is professioneelsport- en portretfotograaf en heeft al tien jaar een fotostudio in Utrecht Leidsche Rijn.
Ze is lid van de Nederlandse Sportpers en fotografeert onder meer voor RTV Utrecht. Ze wordt gedreven door de verhalen achter de sport. Op deze plek deelt ze elke week een verhaal en kun je meekijken 'Door de Lens van Ankie'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.