Shanice van de Sanden mist Algarve Cup door bovenbeenblessure

© Geert Lommers
IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - Voetbalster Shanice van de Sanden uit IJsselstein mist eind deze maand de Algarve Cup met het Nederlands elftal. De snelle aanvaller ontbreekt in de selectie vanwege een bovenbeenblessure. Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein zit wel bij de 23 speelsters.
Na langdurig blessureleed keert Stefanie van der Gragt terug in de selectie van het Nederlands voetbalelftal voor het toernooi om de Algarve Cup, dat volgende week in Portugal begint (26 februari - 6 maart). Ook Daniëlle van de Donk (Arsenal), die in januari wegens een spierblessure de oefeninterland tegen Zuid-Afrika miste, is er weer bij. FC Twente-aanvaller Ashleigh Weerden maakt haar debuut in de Nederlandse selectie.
Wiegman kan in Portugal - naast Van de Sanden - geen beroep doen op Anouk Dekker (Montpellier HSC). Ook zij heeft een bovenbeenblessure.

ALGARVE CUP

Nederland speelt in Portugal tegen Spanje (27 februari) en Polen (4 maart). De finaleronde wordt op 6 maart afgewerkt. Nederland staat zevende op de FIFA-ranking. Spanje is de nummer twaalf en Polen bezet de 34e plek.
Het toernooi om de Algarve Cup, met twaalf deelnemende landen, staat hoog aangeschreven. Vorig jaar haalden Oranje en Zweden de finale. Door overvloedige regenval kon de eindstrijd niet doorgaan waarna beide teams als winnaar werden uitgeroepen.
Nederland is in voorbereiding op het WK komende zomer in Frankrijk, dat op 7 juni begint.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.