Vuelta 2020 gaat door diverse Utrechtse wijken en gemeenten, renners niet onder Domtoren door

Kaart ploegentijdrit (eerste etappe).
Kaart ploegentijdrit (eerste etappe). © La Vuelta
UTRECHT - De ploegentijdrit van de Vuelta a España in 2020 start en finisht bij de Jaarbeurs in Utrecht en gaat door veel verschillende wijken. De binnenstad, en dus ook de Domtoren, worden niet aangedaan.
De ploegentijdrit is 23,7 kilometer lang. De renners komen onder meer langs de singels, Maliebaan en Blauwkapelseweg. Ook gaan ze door Overvecht, over de Marnixlaan, de Vleutenseweg en door Leidsche Rijn en De Meern. Via het 24 Oktoberplein en de Graadt van Roggenweg rijden de renners weer richting Jaarbeurs.

TWEEDE ETAPPE

De tweede etappe van 183 kilometer is een dag later. Die gaat van Den Bosch naar Utrecht en voert langs diverse regiogemeenten zoals Rhenen (Grebbeberg), de Utrechtse Heuvelrug (Amerongse Berg), Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soesterberg, Huis ter Heide (Zeist) en De Bilt. De finish is op het Utrecht Science Park.
Kaart etappe 2.
Kaart etappe 2. © La Vuelta
De ploegenpresentatie is op het Vredenburg. Door de Olympische Spelen in Tokio zijn de data nog niet helemaal zeker. Eerder werd uitgegaan van een ploegentijdrit op vrijdag 21 augustus.
De livestream van de parcourspresentatie is hieronder terug te kijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.