Zoetemelk: "Ook op de Grebbeberg en Amerongse Berg kan van alles gebeuren"

Bram Tankink, Joop Zoetemelk, koersdirecteur Javier Guillén en Jan Janssen bij de presentatie.
Bram Tankink, Joop Zoetemelk, koersdirecteur Javier Guillén en Jan Janssen bij de presentatie. © ANP
UTRECHT - Het parcours van 'La Vuelta Holanda' in 2020 is positief ontvangen. De Ronde van Spanje doet dan ook diverse Utrechtse wijken en gemeenten aan. Het is 'een echt Hollands parcours', aldus Joop Zoetemelk.
De Ronde van Spanje start met een ploegentijdrit door Utrecht en de tweede etappe voert vanaf Den Bosch naar diverse Utrechtse gemeenten zoals Rhenen, de Utrechtse Heuvelrug, Amersfoort, Zeist en De Bilt. 
De Amerongse Berg en Grebbeberg, die tijdens de tweede etappe worden beklommen, moeten niet onderschat worden, zegt Zoetemelk die in 1971 het bergklassement van de Ronde van Spanje won en ook een etappe op zijn naam schreef. "Ik lach daar niet om hoor. Ook daar kan van alles gebeuren."
Zoetemelk over de Vuelta

VAN ZANEN

"Dit komt wel binnen", reageerde burgemeester Jan van Zanen. "Ik ben nu veel meer dan tijdens de Tour de France betrokken bij de organisatie, lobby en contacten. Het is dus heel anders nu, intenser. Ik draag nu, met heel veel anderen, bij aan de trits van Utrecht: de Giro in 2010, de Tour in 2015 en de Vuelta in 2020."
Interview met Jan van Zanen
De Vuelta-sokken van Van Zanen
De Vuelta-sokken van Van Zanen © RTV Utrecht

DATA

Op welke dagen precies gekoerst wordt in augustus, hangt af van de internationale sportkalender. De internationale wielerfederatie UCI zal de data op korte termijn bekendmaken. Eerder werd uitgegaan van een ploegentijdrit op vrijdag 21 augustus.
Het Vuelta-peloton raast in augustus 2020 in totaal langs 34 Nederlandse gemeenten over ruim 410 kilometer. De organiserende steden zijn Utrecht, Den Bosch en Breda, samen met de provincies Utrecht en Noord-Brabant. De ploegenpresentatie wordt op de donderdagavond voor het wielerweekeinde gehouden op het Vredenburg in de binnenstad van Utrecht. 
Nu de routes bekend zijn, gaat de organisatie van La Vuelta Holanda aan de slag met de invulling van het evenement. Thema's hierbij zijn: feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Het evenement krijgt extra beleving via verschillende activiteiten voor en door inwoners, verenigingen, organisaties, partners, bedrijven en instellingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.