RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

IJsselmeervogels wil ook tegen Jong Almere in de flow blijven

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Acht duels zonder nederlaag, en sinds afgelopen zondag, na puntverlies van AFCgedeeld koploper in de Tweede divisie. IJsselmeervogels heeft er de laatste jaren wel eens beroerder voorgestaan. Zaterdag komt de nummer 15 van de ranglijst, Jong Almere City naar de Westmaat.

De jongelingen uit Almere profiteerden afgelopen weekend van een totale off-day van GVVV en versloegen de Veenendalers met 2-0. Maar dat was een thuiswedstrijd. Van de elf uitwedstrijden verloor de ploeg er dit seizoen negen. Alleen bij Scheveningen (0-3) werd gewonnen.

EVRE

De wedstrijd op de Westmaat is een bijzonder voor Tarik Evre. De verdediger van Jong Almere City groeide op bij IJsselmeervogels, vertrok als 16-jarige naar Vitesse en belandde via PEC Zwolle in Almere. Oom Ibrahim Evre was in de jaren '90 een vaste waarde in de basis van de Vogels. Vader Iman haalde het eerste niet en is tegenwoordig hoofdtrainer van 3e klasser APWC uit Amersfoort. Hij zal op de Westmaat aandachtig toeschouwer zijn.

IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschot kan niet beschikken over Maikel de Harder, die de laatste van vijf duels schorsing uitzit. Achraf Nejmi en Kevin de Visser zijn geblesseerd. Van laatstgenoemde, die na dit seizoen terugkeert naar Koninklijke HFC, is het zelfs maar de vraag of hij dit seizoen nog in actie komt.

IJsselmeervogels en Jong Almere City troffen elkaar drie keer in competitieverband. In het seizoen 2016/2017, in de Derde divisie, wonnen de Vogels de thuiswedstrijd met 4-0, in Almere werd het 2-2. In deze voetbaljaargang wonnen de Vogels in Almere met 2-0.

LIVE

IJsselmeervogels - Jong Almere City begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht