Geschiedenis genoeg bij Rijnsburgse Boys-Spakenburg

Tom Oostinjen ontbreekt wegens ziekte
Tom Oostinjen ontbreekt wegens ziekte © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg speelt zaterdag pas voor de dertiende keer een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Maar de wedstrijd tussen beide teams in de Tweede divisie is een ontmoeting die bol staat van de verhalen.

PROTEST

Wat de denken van de versie in het najaar van 2011. In dat duel, toen in de Topklasse, leidden de Blauwen met 0-1 toen spits Danny van den Meiracker elf minuten voor tijd een gele kaart kreeg. Het was zijn tweede, maar omdat scheidsrechter Huizinga bij de eerste gele kaart een verkeerd rugnummer had genoteerd, mocht Van den Meiracker blijven staan.
Het bleef 1-0 en Rijnsburgse Boys tekende protest aan bij de KNVB. De bond gaf de 'Uien' gelijk en de laatste elf minuten werden overgespeeld. Met 11 tegen 10 en met Van den Meiracker tussen de harde kern op de tribune. Het bleef weer 0-1. Het is één van de twee zeges die de Blauwen in de geschiedenis boekten op Middelmors.

IGNACIO

Een kleine drie jaar later vond een editie plaats waar menigeen in Spakenburg nog wel eens rillend van wakker wordt. De Blauwen kregen een ongekend pak slaag. Het werd 7-2 en Rijnsburg-spits Railey Ignacio (tegenwoordig AFC), die de zomer daarvoor bepaald niet door de voordeur was vertrokken bij Spakenburg, haalde zijn revanche. Hij maakte zes van de zeven treffers.
Ook saillant zijn de ontmoetingen aan het einde van het seizoen 2016/2017. Derde divisonist Rijnsburgse Boys versloeg Tweede divisionist Spakenburg in de play-off finale. Rijnsburg promoveerde, Spakenburg degradeerde.

EVENWICHT

Dit seizoen hielden beide ploegen elkaar op de Westmaat in evenwicht: 1-1. Dat evenwicht komt ook in de stand tot uiting: Spakenburg is zesde, Rijnsburgse Boys, met oud-Spakenburgers Jordy Strooker en Joël Tillema in de gelederen, heeft vier punten minder en staat zevende.
Spakenburg-trainer John de Wolf heeft de nodige personele zorgen. Doelman Leon ter Wielen en middenvelder Nathaniel Will zijn geblesseerd, Tom Oostinjen is ziek en Jasper Beekhuis is geschorst. De in de winterstop aangetrokken Everton Pires Tavares is nog niet voldoende hersteld van een operatie om te kunnen spelen.

LIVE

Rijnsbursge Boys - Spakenburg begin zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.