Jean-Christophe Bahebeck: "Het was een frustrerende periode"

© FC Utrecht.nl
UTRECHT - Jean-Christophe was eindelijk weer eens belangrijk. Als invaller tegen De Graafschap brak de Franse spits van FC Utrecht de wedstrijd open. De strafschop die de winnende treffer inleidde kwam na een overtreding op hem. "Ik ben 90% topfit", zegt Bahebeck, die in september 2017 zwaar geblesseerd raakte aan zijn achillespees, en daarna van kleine blessure naar kleine blessure sukkelde.
"Het was een moeijlijke periode", zegt Bahebeck. "Je bent er aan gewend iedere dag te trainen en in het weekend een wedstrijd te spelen. En dan ben je er zeven maanden uit en daarna doe ben je alleen maar aan het hardlopen zonder dat je een bal ziet. Dat is best frustrerend."
"Het was een frustrerende periode"
Bahebeck had in die periode veel steun aan zijn ouders en zijn broer. "Ik had die steun ook nodig, want het was mentaal heel zwaar. Ik houd van voetbal, het is mijn passie. En nu mag ik gelukkig weer meedoen."
Al met al heeft dat een tijd geduurd. Nadat hij in het najaar van 2017 zijn achillespees afscheurde, was hij eigenlijk nooit meer echt topfit. "Alleen al het herstellen van die achillespees heeft me zeven maanden gekost", zegt de Fransman. "En toen ik na de zomer hier terugkwam, moest ik heel veel werk verzetten om fit te worden. Pas rond de jaarwisseling kon ik bij de groep aanhaken. Sindsdien ben ik beetje bij beetje teruggekomen."
Tegen PEC maakte Bahebeck zijn eerste treffer van het seizoen. De week erna tegen PSV kon hij niet meedoen. "Ik had last van mijn rug en van mijn nek. Tegen De Graafschap was ik er weer bij en hebben we een belangrijke zege geboekt. Het was niet mooi, maar we hebben drie punten. Dat is het belangrijkste."
"Ik wil belangrijk zijn voor het elftal"
"Ik wil belangrijk zijn voor het elftal", vat Bahebeck zijn ambities samen. Dus moet ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen en zoveel mogelijk scoren. Dat zal voor mij niet makkelijk zijn, omdat ik het niet meer gewend ben om veel te spelen. Maar het doel is simpel, ons via de play-offs plaatsen voor de Europa League."
De winst bij De Graafschap hebben we te danken aan onze fans
Jean-Christophe Bahebeck
In het kader van die doelstelling is winst op Excelsior dit weekend van levensbelang. "Het is veel te lang geleden dat we thuis gewonnen hebben", stelt Bahebeck. "En onze fans verdienen dat. Als je ziet hoe ze ons bij De Graafschap bleven steunen, terwijl dat geen goede wedstrijd was. Dat we daar gewonnen hebben, hebben we aan hun te danken."
"De winst bij De Graafschap hebben we te danken aan onze fans"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.