Othmane Boussaid in Een Berg Sport "Ik had Dries Mertens niet nodig om me te overtuigen"

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht gaat zaterdagavond tegen Excelsior voor overwinning twee in 2019. Al staan de Rotterdammers slechts 14e, makkelijk zal het niet worden. Er zijn cijfers die in het voordeel pleiten van FC Utrecht - zo won Excelsior nog nooit in de Galgenwaard - echter wist Dick Advocaat als trainer nog nooit van Excelsior te winnen.
Gert Kruys en Dick Advocaat over de legendarische 7-4
Als speler deed Advocaat dat wel. In het seizoen '83/'84 versloeg hij in het shirt van FC Utrecht de mannen uit Kralingen met 7-4. Overigens werd datzelfde seizoen in Rotterdam met dezelfde cijfers verloren. 22 doelpunten in twee ontmoetingen in één seizoen, nog steeds een unicum in de eredivisie.
Eerder dit seizoen werd het 3-3 tussen Excelsior en FC Utrecht
Na de 1-0 zege op De Graafschap lijkt de ergste dip in ieder geval achter de rug. De club knokte zich terug nadat het zes wedstrijden op rij niet wist te winnen. Simon Gustafson maakte de enige treffer vanaf de penaltystip.
De ode van Korneel Evers. Over drie punten en een Tasmanian Devil.
Advocaat kan weer beschikken over Rico Strieder. De Duitse middenvelder, die zeven maanden geblesseerd was, zit voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Simon Makienok en Cyriel Dessers zijn nog geblesseerd. De kans dat Boussaid opnieuw speelt is groot. Urby Emanuelson is welliswaar terug van zijn schorsing, maar de middenvelder is ziek. Riechedly Bazoer is nog geschorst tegen Excelsior.
Manchester City was voor mij onbespreekbaar
Othmane Boussaid

TASMAANSE DUIVEL

Othmane Boussaid veroverde deze maand een plaats in de basis bij FC Utrecht. De 18-jarige Belg, die veel mensen doet terugdenken aan zijn landgenoot Dries Mertens, mocht de laatste twee wedstrijden vanaf de eerste minuut spelen. "Ik heb geen moment spijt dat ik voor FC Utrecht gekozen heb", vertelt Boussaid in het RTVU Utrecht-programma Een Berg Sport.
Othmane Boussaid: "Manchester City wilde me verhuren aan NAC"
"Het is waar dat ik ook naar Manchester City kon, maar dan zou ik verhuurd worden aan NAC Breda. En daar wilde ik absoluut niet spelen. Ik heb dan ook geen moment spijt van mijn keuze." Een man die op de achtergrond een rol leek te spelen was Dries Mertens. De aanvaller van Napoli gaf Boussaid het advies om naar FC Utrecht te gaan. "Dat is heel aardig bedoeld, maar ik heb me door niemand laten leiden", erkent Boussaid die van Korneel Evers de bijnaam 'Tasmaanse Duivel' heeft gekregen.

VAR

Ook in de gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap stond de VAR weer ter discussie. Korneel Evers wil het al weken afschaffen en startte zelfs een petitie. Een Berg Sport-presentator René van den Berg stelt voor dat Gert Kruys maar in de jury moet zitten. Kruys erkent dat het geen kwaad kan als er oud-voetballer aanschuift in het team van de VAR. "Maar ik ben niet beschikbaar", lacht Kruys, "Ik heb al genoeg baantjes."
Othmane Boussaid: "De VAR hoeft van mij niet afgeschaft te worden"
Boussaid blijft een voorstander van het systeem waarbij er op monitors gekeken wordt of de scheidsrechter een juiste beslissing heeft genomen. "Maar ze moeten stoppen met het gebruik van slomotion beelden. Het is eerlijker om de beelden terug te kijken op de ware snelheid."

AAN DE TAP MET AP

Appie Boonen ontvangt deze week Teun den Hartog, de voorzitter van de supportersvereniging van FC Utrecht. Den Hartog doet een opvallende mededeling in het café van Ap.
Aan de tap met Ap met Teun den Hartog
"Het is heel erg jammer als Teun gaat stoppen, want hij doet het echt voortreffelijk", zegt Gert Kruys. Hij krijgt bijval van Korneel Evers, de dichtende supporter. "Hij doet het erg goed. Hij heeft rust en iedereen respecteert hem zonder dat hij dat moet afdwingen."
Korneel en Gert betreuren het komende vertrek van supportersvereniging-voorzitter Teun den Hartog
Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. De wedstrijd FC Utrecht - Excelsior is zaterdagavond vanaf 18.00 te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.