Spelers SV Argon zeggen vertrouwen op in trainer na 'racistische uitspraken'

Archief
Archief © Geert Lommers
MIJDRECHT - De totale spelersgroep van eersteklasser Argon uit Mijdrecht heeft het vertrouwen opgezegd in trainer Ron van Niekerk. Volgens de spelers heeft de trainer afgelopen weekend tijdens een wedstrijd racistische dingen gezegd.
Enkele spelers deden eerder vandaag in het AD een boekje open over dingen die gezegd zouden zijn tijdens de wedstrijd tegen WV-HEDW in Amsterdam. De trainer zou een tegenstander onder meer hebben uitgemaakt voor "zwarte lul" en zou tegen een ander hebben gezegd "Ik heb je moeder geneukt voor 10 euro".

EXCUSES GEMAAKT

Voorzitter Ton Goedemoed van Argon was afgelopen weekend zelf ook aanwezig bij de wedstrijd. Hij kreeg wel mee dat trainer Van Niekerk 'gespierde taal' verkondigde, maar kon naar eigen zeggen niet exact horen wat er gezegd werd.
Dat het niet door de beugel kon, dat wist ie zich nog wel te herinneren
Ton Goedemoed
"Het zal ongetwijfeld gezegd zijn, maar ik heb het zelf niet gehoord", zegt Goedemoed daarover. Wel heeft het bestuur naar aanleiding van de kwestie een gesprek gehad met de trainer. "Hij heeft toegegeven en ook excuses gemaakt aan de spelersgroep."
Volgens Goedemoed weet de trainer niet meer exact wat hij gezegd heeft. "Maar dat het niet door de beugel kon, dat wist ie zich nog wel te herinneren. En daar zijn we vanuit gegaan. Het klonk hem niet helemaal vreemd in de oren, begrijp ik."

BERISPING NIET VOLDOEN

De kwestie was voor het bestuur van Argon aanleiding om Van Niekerk te berispen. "Wat er gebeurd is, is onacceptabel. Daar hebben we ook met de trainer over gesproken en wij nemen afstand van de uitspraken." Wat het bestuur betreft, is daarmee de kous af.
De spelers zijn het daar niet mee eens. Zij willen dat Van Niekerk vertrekt en weigeren nog langer onder zijn leiding te spelen. En dat is een lastige situatie, erkent Goedemoed. Want Van Niekerk heeft net drie weken geleden een verlenging van zijn contract gekregen. Volgens Goedemoed zijn er voor dat besluit allerlei gesprekken gevoerd, ook met de spelers, en was iedereen erg positief over de trainer.

KAPOT ERVAN

Hoe het nu verder moet, is nog niet bekend. De geplande wedstrijd van morgen tegen Roda'46 gaat in elk geval gewoon door, maar zonder Van Niekerk. Want die zit voorlopig ziek thuis. "De man is er kapot van", zegt Goedemoed. "Hij voelt zich beroerd door de hele situatie en is zeer ontdaan."
De club zegt zich te beraden over de te nemen stappen. Het bestuur geeft zichzelf nu twee weken om met een oplossing te komen voor de kwestie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.