Onrust bij Argon na rel om racistische uitlatingen

© Petershotnews
MIJDRECHT - Bij de Mijdrechtse voetbalvereniging Argon zijn afgelopen nacht meerdere spandoeken opgehangen, na de mogelijk racistische uitlatingen van hoofdtrainer Ron van Niekerk. Op de doeken staat onder meer dat hij weg moet en dat de voetbalclub "verrot" is.
Het bestuur van Argon is nu bijeen om zich te beraden over verdere stappen. De spandoeken, waarvan onbekend is wie ze heeft opgehangen, zijn inmiddels weggehaald.  
Tijdens de wedstrijd tegen WV-HEDW in Amsterdam zou trainer Van Niekerk een tegenstander onder meer hebben uitgemaakt voor "zwarte lul". Ook zou hij tegen een ander hebben gezegd "Ik heb je moeder geneukt voor 10 euro". De totale spelersgroep van de eersteklasser Argon heeft daarna het vertrouwen opgezegd in de trainer. Zij vinden de berisping die de trainer uiteindelijk van het bestuur kreeg, niet genoeg.
De spelers willen dat Van Niekerk vertrekt en weigeren nog langer onder zijn leiding te spelen. Ondertussen gaat de geplande wedstrijd van vandaag tegen Roda'46 gewoon door, maar zonder Van Niekerk. Want die zit voorlopig ziek thuis. Welke spelers aan de aftrap verschijnen is onbekend.
Inmiddels is de KNVB gestart met een onderzoek naar de uitlatingen van trainer Ron van Niekerk. De onafhankelijk aanklager amateurvoetbal is volgens een woordvoerder van de voetbalbond begonnen met een vooronderzoek. De bond wil niet op de zaken vooruitlopen, maar wil wel kwijt dat "racistische uitlatingen niet kunnen op een voetbalveld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.