Bizarre comeback brengt IJsselmeervogels alleen aan kop

© Jan Kruijdenberg
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft voor een Rooie Remuntada gezorgd in de Tweede Divisie. De Vogels wonnen op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg met 5-3 van Jong Almere City, nadat het bij rust met 3-1 achterstond. Daarnaast zag het concurrent AFC verliezen.
Ted Verdonkschot: "Ben wel even boos geworden in de rust"

EIGEN GOAL CARMELIA

Al na dertien minuten keek IJsselmeervogels tegen een achterstand aan. Almere-aanvaller Rogier Benschop werd niet tegengehouden en kon schieten. De bal ging via de paal en uiteindelijk Shanon Carmelia in het doel, waardoor de Vogels moesten achtervolgen.
Jelle Goselink scoort namens Jong Almere
Jelle Goselink scoort namens Jong Almere © Jan Kruijdenberg
Binnen tien minuten repareerde goalgetter Danny van den Meiracker de schade. Hij was attent bij een van richting veranderde voorzet en knalde de 1-1 in het dak. Maar kort daarop werd Jong Almere in het zadel geholpen door Jaimy Schaap. De Vogels-keeper trapte verkeerd uit en gaf Jelle Goselink de kans om te schieten: 1-2.

RUIME VOORSPRONG ALMERE

Elke acht minuten was er een goal te melden, want Almere City breidde de voorsprong uit tot 3-1 via het hoofd van Spakenburger Tarik Evre.
Danny van den Meiracker scoort
Danny van den Meiracker scoort © Jan Kruijdenberg

OLIJFVELD

Na rust stond er een ander IJsselmeervogels op het veld. Ted Verdonkschot schoof, vooral achterin, met de opstelling en dat had direct resultaat. Na 19 seconden scoorde Robbert Olijfveld de aansluitingstreffer op aangeven van Gevero Markiet. Het was het begin van een heuse, Rooie Remuntada.

ROOIE REMUNTADA

In minuut 61 was het Felitciano Zschüsschen die de gelijkmakende 3-3 tegen de touwen werkte. Het was een terechte goal, want IJsselmeervogels zocht al lange tijd naar de goal. Een kwartier voor het einde kreen de Rooien de uitgelezen kans om voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen: Van den Meiracker werd gehaakt en kreeg een strafschop. De spits verzilverde hem zelf feilloos: 4-3.
Doelman Jaimy Schaap:"Blij dat ik mij na rust heb kunnen revancheren"
In de extra tijd maakte dorpeling Evre ook nog een eigen goal, waarmee hij de eindstand op 5-3 bepaalde.
13' Shanon Carmelia, e.d. [0-1]
20' Danny van den Meiracker [1-1]
26' Jelle Goselink [1-2]
33' Tarik Evre [1-3]
46' Robbert Olijfveld [2-3]
61' Felitciano Zschüsschen [3-3]
77' Danny van den Meiracker, pen. [4-3]
90' Tarik Evre, e.d. [5-3]
In de stand komt IJsselmeervogels op 50 punten uit 23 duels. Het blijft daarmee aan kop staan. Concurrent AFC verloor met 4-2 bij HHC Hardenberg, waardoor de Rooien nu de eenzame koploper zijn in de Tweede Divisie.