De Meern richt zich met tien man op en maakt achterstand goed

Tom Waltman ontving rood, maar zag zijn ploeg toch winnen
Tom Waltman ontving rood, maar zag zijn ploeg toch winnen © Geert Lommers
DE MEERN - Het opgeleefde De Meern heeft op bezoek bij Alphense Boys een 2-1 zege geboekt. De ploeg van Hans de Wit maakte een achterstand met tien man goed en wint zo voor de derde keer op rij in de Hoofdklasse B.
In de eerste helft voetbalde De Meern goed mee, maar was het de thuisploeg die na een half uur spelen op voorsprong kwam via een treffer van Nick Broekhuizen.
Hans de Wit (De Meern): "We waren al gedegradeerd"
De gelijkmaker namens De Meern werd gemaakt door invaller Bob Prins, die met zijn eerste balcontact meteen goud waard was voor zijn ploeg. Twintig minuten voor tijd kreeg De Meern een tegenvaller te verwerken, toen Tom Waltman zijn tweede gele kaart ontving en kon inrukken.
Wonderbaarlijk genoeg was het echter De Meern dat een paar minuten voor tijd op voorsprong kwam. Na een prachtige solo bracht Gideon Emanuels De Meern in extase door de bal binnen te schieten en zich tot matchwinner te kronen.
30' Nick Broekhuizen [1-0]
66' Bob Prins [1-1]
87' Gideon Emanuels [1-2]
Bijz. Rode kaart Tom Waltman(De Meern) in 70e minuut
Gideon Emanuels (De Meern): "Let maar op, wij blijven erin"

RANGLIJST

De Meern is bezig aan een ware inhaalslag op de ranglijst na de winterstop. De hekkensluiter van de Hoofdklasse B had tot twee weken geleden slechts twee punten, maar staat na de derde overwinning op rij op een puntentotaal van elf. Nummer veertien Vlissingen heeft één punt meer. Het gat met de nummer dertien RKAVV is acht punten.
Over twee weken is Leonidas de tegenstander.
Verslaggever Menno Schilder over het duel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.