Kampong onderstreept titelaspiraties met achtklapper

© Mark Kloostra
UTRECHT/ABCOUDE - Kampong heeft in het duel met FC Abcoude nog maar eens onderstreept dat het een serieuze titelkandidaat is in de Tweede Klasse B. De ploeg van Mark Verkuijl won met maar liefst 8-1 van regiogenoot FC Abcoude.
Na een kwartier werd de schiettent geopend door de Utrechters, toen middenvelder Hamza Azouagh scoorde met een knap schot van buiten het strafschopgebied. Na een klein half uur spelen stond Leon Lenders twee keer op het scoreformulier, door in een tijdsbestek van drie minuten twee keer trefzeker te zijn.
Hamza Azouagh (Kampong): "Wij willen naar die Eerste Klasse"
Even na rust maakte ook Azouagh zijn tweede van de middag, door opnieuw te scoren met een schot van buiten het zestienmetergebied. Na een uur spelen was het de beurt aan oud GVVV'er Siemen Eijkemans. De 31-jarige routinier scoorde net als Azouagh en Lenders tweemaal.
Magdy Ibrahim (FC Abcoude): "Het wordt alleen maar lastiger voor ons"
Het mooiste doelpunt van de middag werd gemaakt door de gasten uit Abcoude. Nils Baltissen werkte de eretreffer op prachtige wijze binnen. Het slotstuk was voor Daan van der Ster, die de vierde speler werd van de Utrechters met twee doelpunten.
Mark Verkuijl (Kampong): "Vandaag wel een kampioensploeg gezien"
22' Hamza Azouagh [1-0]
35' Leon Lenders [2-0]
36' Leon Lenders [3-0]
56' Hamza Azouagh [4-0]
64' Siemen Eijkemans [5-0]
75' Nils Baltissen [5-1]
77' Siemen Eijkemans [6-1]
85' Daan van der Ster [7-1]
89' Daan van der Ster [8-1]

RANGLIJST

Kampong blijft meedingen om het kampioenschap in de Tweede Klasse B. Het staat zes punten achter op koploper SDZ, dat zondag ook wist te winnen. FC Abcoude strijdt tegen degradatie en staat op dit moment dertiende.