Van der Haar slaat terug na kritiek Groenendaal: "Dan mis je verstand"

© Jan Kruijdenberg
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar heeft geen boodschap aan de kritiek die voormalig wielrenner Richard Groenendaal onlangs uitte. Groenendaal, zelf wereldkampioen in het seizoen 1999-2000, stelde dat een aantal renners, waaronder Van der Haar, topsportmentaliteit mist en zich te makkelijk schikt achter toprenners als Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts.
"Ik luister er niet naar, dus het doet me ook niets", zo is de heldere boodschap van de Woudenberger in gesprek met RTV Utrecht. "Als je zoiets (dat een aantal renners topsportmentaliteit mist, red.) zegt dan mis je verstand. Soms zit het mee, soms zit het tegen, maar ik weet wel dat ik er alles aan doe om voor het maximaal haalbare te gaan."
Beluister het gesprek tussen Lars van der Haar en Robert Claus
Van der Haar sloot zondag het veldritseizoen af met een vierde plaats. Volgens Van der Haar ligt het niet aan zoiets ongrijpbaars als topsportmentaliteit, maar moet hij zichzelf wel op andere vlakken verbeteren, wil hij komend seizoen meedingen om de podiumplaatsen. "Ik denk dat ik dit seizoen het beste van mezelf heb laten zien, maar te vaak maak ik nog kleine fouten in wedstrijden, waardoor een goede uitslag er niet meer in zit. Dat ligt echt aan mezelf en dat zal komend jaar beter moeten", zo besluit hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.