RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vlaams wielervoorjaar begint voor regiogenoten

UTRECHT - Martijn Tusveld is door Team Sunweb opgesteld voor de eerste Vlaamse voorjaarsklassieker, Omloop het Nieuwsblad. Dat heeft het team van de Utrechter bekend gemaakt. Tusveld zal moeten knechten voor de Australische kopman, Michael Matthews.

Matthews, die lange tijd in Amersfoort woonde, zat vorig jaar in de kopgroep tot dat hij vlak voor De Muur uit de wedstrijd crashte. Tusveld deed vorig jaar voor het eerst mee aan Omloop het Nieuwsblad, ook hij reed de wedstrijd niet uit.

Dylan van Baarle staat zaterdag aan de start namens Team Sky. De Veenendaler heeft al zijn pijlen gericht op een succesvol voorjaar. Een dag later is hij ook te zien in Kuurne-Brussel-Kuurne. Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) is favoriet zondag. De Abcoudenaar, die dit seizoen al twee etappes won, is de titelverdediger in Kuurne-Brussel-Kuurne.

VROUWENKOERS

Ellen van Dijk rijdt zondag de Omloop van het Hageland. De Woerdense van Trek-Segafredo wist de eendagswedstrijd afgelopen jaar te winnen. Lorena Wiebes (Mijdrecht) en Belle de Gast (Utrecht) staan aan de start namens Parkhotel Valkenburg. Floortje Mackaij, die terugkeert na een sleutelbeenbreuk, is opgesteld door Team Sunweb.

Zaterdag staat het viertal aan de start van de dameswedstrijd van Omloop het Nieuwsblad.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht