Schaftenaar topscorer bij verliezend Oranje

© EPA Ina Fassbender
UTRECHT - De Nederlandse basketballers hebben ook hun laatste wedstrijd in de WK-kwalificatie verloren. Polen was in Gdansk te sterk voor Oranje: 85-76. Het resultaat had verder geen gevolgen, want de ploeg van bondscoach Toon van Helfteren wist voor het duel al dat het niet is geplaatst voor het WK in China.
Polen liep in het eerste kwart al uit naar 26-16. Na het derde kwart was de voorsprong van de thuisploeg nog ruimer: 66-50. In het vierde kwart vocht Oranje voor wat het waard was en wist de ploeg het gat kleiner te maken, maar Polen hoefde zich niet ongerust te maken.  Utrechter Roeland Schaftenaar was samen met Shane Hammink topschutter met ieder 12 punten.
Het was de zesde opeenvolgende nederlaag van de basketballers, die nu tot november pauze hebben. Dan begint de kwalificatie voor het EK van 2020.