Dafne Schippers: "EK-deelname niet in gevaar"

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - Het is nog maar de vraag of Dafne Schippers zaterdag in topvorm aan de start zal staan bij het EK indoor in Glasgow. In de voorbereiding op het toernooi viel de Utrechtse atlete afgelopen weekend van de trap.
De starttraining van maandag moest daardoor na haar warming up worden afgelast. Haar rug en bekken zijn inmiddels weer rechtgezet. Schippers hoopt zaterdag gewoon te kunnen deelnemen in Glasgow.

HOBBELTJES

Volgens Schippers is haar EK-deelname in principe niet in gevaar, maar risico wil de Utrechtse niet nemen. "Ik ben er zo goed als klaar voor. Ik heb nog wel wat hobbeltjes te nemen. Ik hoop fit genoeg te zijn om te kunnen starten", zei ze.
We gaan het van dag tot dag bekijken
Dafne Schippers
"Eerst leek ik niet zoveel over te hebben gehouden aan die val, maar tijdens de training van de start is het in mijn rug geschoten. Ik blijf altijd van het positieve uitgaan. We gaan het van dag tot dag bekijken."

DRIE RACES

Ideaal gesproken komt de Utrechtse zaterdag drie keer in actie. Tegen 12.15 uur zijn er de series. Als ze die doorkomt volgt om 19.15 uur de halve finale. De finale van de 60 meter op heht EK is om 21.35 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.