David Jensen over mindere periode: "Het was pittig"

© Geert Lommers
UTRECHT - David Jensen heeft een moeilijke periode achter de rug. Voor het eerst sinds hij Robbin Ruiter verdreef onder de lat bij FC Utrecht, lag de Deense doelman onder vuur. Met name zijn optredens tegen AZ en PSV waren onder de maat.
"Het was pittig", zegt Jensen daarover. "Ik weet dat ik er bij een aantal tegengoals niet goed uitzag. Maar de laatste wedstrijden gaat het weer beter volgens mij."
David Jensen: "Het was pittig"

GELOOF

Bij de volgers was er twijfel. Bij Jensen zelf niet. "Ik geloof in mezelf. Dat gebeurt in voetbal. Je kunt niet elke week fantastisch keepen", zegt de Deen. "En als je een fout maakt, is het vaak fataal, dat weet je als keeper en dat verander je niet. Maar ik weet dat de trainer in me gelooft, dus ik ben nooit bang geweest mijn basisplaats kwijt te raken."

ANDERS TRAINEN

Jensen ging wel dingen anders doen op de training. Met name na de uitwedstrijd tegen AZ, toen hij drie afstandsschoten om zijn oren kreeg, was dat nodig. "Ik ben terug gegaan naar de basis: ballen vangen. En van daaruit weer verder werken."
David Jensen: "Teruggegaan naar de basis"
Tegen Excelsior had Jensen een lastige avond. Hij stond 90 minuten toe te kijken naar een wedstrijd waarin hij vrijwel niets te doen had. "Dat is moeilijk. Je moet klaar zijn als er iets gebeurt. En ik was er met die vrije trap. Maar het resultaat was teleurstellend."
Ik vind kunstgras wel lekker
David Jensen

HERACLES

Zaterdag tegen Heracles wordt het weer een ander verhaal. De Almeloërs zijn thuis sterk en wonnen onder meer van Ajax. Bovendien is het een wedstrijd op kunstgras, en daar is FC Utrecht niet aan gewend. "Ik vind het wel lekker, bij mijn vorige club heb ik er bijna zeven jaar op gespeeld", zegt Jensen.
David Jensen: "Ik vind kunstgras wel preittig"
"Ik weet dus hoe de bal gaat en hoe snel het spel kan zijn. Voor ons team is dat ook goed. Heracles heeft een goed veld, daarop komt ons snelle spel goed tot zijn recht.'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.