FC Utrecht behoudt 'internationale status' met jeugd-opleiding

Jelle Goes begin 2018
Jelle Goes begin 2018 © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht behoort ook dit jaar tot een selecte groep Nederlandse topclubs waarvan de jeugdopleiding de internationale status heeft gekregen. Naast FC Utrecht zijn dat: PSV, Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse. Hoofd-opleiding van FC Utrecht Jelle Goes is trots dat zijn club dit voorrecht voor het vijfde jaar op rij heeft weten te behouden. Hij praat er vrijdagavond over in Een Berg Sport.
"Dit is een mooi compliment, want ze kijken dus naar de visie van de club, de specialisten die er lopen en naar de accommodatie. Maar het belangrijkste is de manier van opleiden", vertelt Goes op RTV Utrecht. De oud-speler van ondermeer GVVV weet waar hij het over heeft. Zo was hij zeer verdienstelijk bij CSKA Moskou en het Anzhi van Guus Hiddink.
Jelle Goes over internationale status van de jeugdopleiding
"We vinden het belangrijk om kritisch te blijven op ons zelf. Daarom hebben we laatst Han Berger en Fred Rutten uitgenodigd. Beiden hebben op internationaal gebied verstand van visie en beleid. Zij waarschuwden ons niet te vergeten ook te focussen op de exceptionele talenten. Daar moet de meeste aandacht naar uit." Analist Gert Kruys kan zich daar prima in vinden. "Mensen vragen zich af waar die grote talenten blijven. In het verleden hebben we er zoveel voortgebracht. Ik hoop dan ook dat we binnen afzienbare tijd weer echte Utrechtse talenten in de selectie hebben."

HERACLES

Zaterdag speelt FC Utrecht tegen Heracles. In Almelo heeft de ploeg van Dick Advocaat het nooit gemakkelijk. Dat heeft mede te maken met het kunstgras waar de club op speelt.
Dick Advocaat: VAR of kunstgras?
Advocaat heeft aan twee dingen een enorme hekel: de VAR en kunstgras. Toch heeft hij liever dat de VAR verdwijnt. "Maar betaald voetbal moet op gras", vindt Advocaat. Goes wil zijn jeugdspelers zo breed mogelijk opleiden, dus ook op kunstgras. "Maar de voorkeur moet op echt gras blijven liggen. Want de bal stuitert anders, je gaat anders duels in, je trapt anders, het is niet te vergelijken met natuurgras."
Gert Kruys hoopt dat Sander van de Streek zijn basisplaats behoudt. "Van de Streek komt vaak in de goede positie om te scoren. Dat zag je ook tegen Excelsior. Dat hij tegen de Rotterdammers niet scoorde was deels pech, deels de verdienste van een goed keepende Alessandro Damen."
Gert Kruys over Van de Streek en Bahebeck
Iemand die helemaal geen geluk had tegen Excelsior was J-C Bahebeck. "Hij leek niet scherp. Misschien ook omdat hij in het begin drie keer hard aangepakt werd. Toch hadden we verwacht dat hij er nu wel twee of drie zou maken." De VAR was ook niet de grootste vriend van Bahebeck vond Korneel Evers, die de video ref in zijn ode een keer met rust liet.
De ode van Korneel Evers
Gert Kruys en Appie Boonen verwachten niet te veel van de uitwedstrijd tegen Heracles. Beiden zijn al blij als het gelijk eindigt. Alleen Korneel Evers verwacht drie punten. "Al is het alleen maar om mijn vrienden in mijn geboortestad Almelo pijn te doen", spreekt hij vechtlustig.
Aan de tap met Ap en de prognoses voor Heracles - FC Utrecht
Tegen Heracles kan Riechedly Bazoer weer meedoen. Zijn schorsing zit er eindelijk op. Urby Emanuelson was vorige week al weer speelgerechtigd, maar was toen ziek. Rico Strieder zat vorige week al weer bij de wedstrijdselectie, maar kreeg tegen Excelsior nog geen speelminuten. Simon Makienok en Cyriel Dessers zijn nog altijd geblesseerd.
Tip Kick: Gert vs FC Utrecht
Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. Heracles - FC Utrecht is zaterdagavond vanaf 18.00 LIVE te horen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.