Van Schip sluit WK omnium af met vijfde plek

© Orange Pictures
SCHALKWIJK - Jan-Willem van Schip is er bij de WK baanwielrennen in Pruszkow niet in geslaagd zijn winst op de puntenkoers van vrijdag een vervolg te geven. De 24-jarige Schalkwijker strandde na vier onderdelen op de vijfde plaats.
Vorig jaar werd Van Schip in Apeldoorn tweede op de olympische discipline over vier onderdelen. De wereldtitel was voor de Nieuw-Zeelander Campbell Stewart, die als nummer twee in het klassement achter de Brit Ethan Hayter aan de afsluitende puntenkoers was begonnen. De Fransman Benjamin Thomas kwam zelfs vanaf de zevende plaats voorbij Hayter, die genoegen moest nemen met het brons. Van Schip begon de puntenkoers op de vierde plaats in het klassement na een tweede stek achter Thomas op de afvalkoers. Daarvoor was hij zowel op de scratch als in de temporace als zesde geëindigd. In de laatste race was hij onderweg nog ten val gekomen.

WERELDKAMPIOEN

Van Schip pakte vrijdag het goud op de puntenkoers. Vorig jaar in Apeldoorn was hij goed voor zilver op dat onderdeel en op het omnium.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.