Peter Schep heeft een opvolger: "In de klassiekers gaat Van Schip zeker nog verrassen"

Peter Schep
Peter Schep © Orange Pictures
AMERSFOORT/SCHALKWIJK - "Het werd wel tijd, hè?" Dat zegt Amersfoorter Peter Schep als reactie op de wereldtitel puntenkoers van baanwielrenner Jan-Willem van Schip. Schep werd in 2006 wereldkampioen en heeft nu in de Schalwijker een opvolger gevonden. "Hij verdient het ook zeker", aldus Schep in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.
Schep over Van Schip: "Over een aantal weken zie je hem in de klassiekers, dan gaat hij zeker een keer verrassen!"
"Vorig jaar heeft Jan-Willem al laten zien dat hij deze potentie heeft, met een zilveren medaille op de puntenkoers in Apeldoorn. Dat bevestigde zijn potientie wel", zegt Schep, die jarenlang de bondscoach was van Van Schip bij de KNWU. "Des te knapper dat hij een jaar later direct bevestigt met een dik verdiende wereldtitel."

WK BAAN ALS PRIORITEIT

Van Schip is naast baanrenner ook actief op de weg bij Roompot-Charles. Volgens Schep zijn dat disciplines die elkaar versterken. "We hebben hem vorig jaar op de weg al mooie dingen zien doen en in zijn planning moet hij daar rekening mee houden. Hij kan in deze periode niet de Omloop Het Volk (nieuwe naam is Het Nieuwsblad, red.) en Kuurne-Brussel-Kuurne kan fietsen, maar dat hij het WK baan als prioriteit heeft."
Ik denk dat hij de komende drie jaar een mooie klassieker op zijn naam gaat schrijven
Peter Schep
"Over een aantal weken zie je hem in de klassiekers en dan gaat hij zeker nog een keer verrassen", voorspelt Schep, die sinds dit jaar Performance Manager is bij topploeg EF Education First. "Die potentie zit er zeker in. Ik ga niet zeggen dat hij de Ronde van Vlaanderen gaat winnen, maar ik denk dat hij de komende drie jaar een mooie klassieker op zijn naam gaat schrijven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.