Floortje Mackaij tiende in Omloop Het Nieuwsblad: "Daar reed ik niet voor"

© Team Sunweb - Oscar Timmers
WOERDEN - Wielrenster Floortje Mackaij is tiende geworden in de Omloop Het Nieuwsblad. De Woerdense was in de finale strijdvaardig, maar kon niet voorkomen dat Nederlands kampioene Chantal Blaak solo de Belgische klassieker won.

ELITEGROEP

Op de beklimming van de Muur van Geraardsbergen ontplofte de koers. Een achttal met onder meer wereldkampioene Anna van der Breggen, Nederlands kampioene Chantal Blaak, Annemiek van Vleuten en de Woerdense rensters Ellen van Dijk en Floortje Mackaij ontsnapte daar.
De ploeg van Boels-Dolmans had een overtal en daar maakte Blaak gebruik van kort na de Kapelmuur. Met een voorsprong van een halve minuut ging zij 13 kilometer voor de finish solo over de laatste klim van de dag, de Bosberg. Haar teamgenote Van der Breggen controleerde de achtervolging met Mackaij en Van Dijk.
Floortje Mackaij: "Tiende plek is mooi, maar daar reed ik niet voor"

PELOTON KEERT TERUG

De groep met onze regiogenoten kreeg in de slotkilometers nog aansluiting van een achtervolgend peloton. Op een ruime minuut van winnares Brand kwamen Mackaij en Van Dijk in de groep over de finish. Mackaij sprintte daarin naar de tiende plaats.
Ellen van Dijk: "Teleurgesteld en gefrustreerd dat er geen resultaat is"
Ellen van Dijk finishte als 21ste in het achtervolgende peloton. Lorena Wiebes uit Mijdrecht haalde de finish niet door een valpartij. De schade bij de sprintster valt mee, dus kan ze zondag wel starten in de Omloop van het Hageland. Deze Belgische koers over kasseien werd vorig jaar gewonnen door Van Dijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.