DHSC pakt onder toeziend oog van Wesley Sneijder periodetitel en koppositie

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
UTRECHT - DHSC heeft de tweede periode van de Eerste Klasse A gewonnen. Met de 0-1 winst op Zwaluwen'30 van zaterdag pakten de Utrechters ook de algehele koppositie.
Verslaggever Arnold Schenk over de belangrijke winst van DHSC
Beide ploegen begonnen redelijk rustig aan het duel in Hoorn, in de wetenschap dat de winnaar met de periodetitel aan de haal zou gaan. De Utrechters hadden ook aan een gelijkspel genoeg voor de periodetitel. DHSC moest wel winnen om ook de koppositie van de hele competitie te grijpen. Speciaal voor dit duel was Wesley Sneijder overgevlogen vanuit Qatar naar Nederland. Zondag vliegt de Utrechter, die geldschieter is van DHSC, weer terug.
Trainer John Vink is blij met periodetitel: " Je hoort die jongens al 'wij gaan zuipen' "
Het laatste kwartier begon DHSC daarom net iets meer gas te geven en dat resulteerde in de 1-0 voorsprong. Emre Bal werkte de treffer binnen. "Geweldig, dit is wat we wilden. Wel een slechte wedstrijd, maar een geweldige goal van Bal", sprak Wesley Sneijder na afloop tegen RTV Utrecht over het succes van DHSC.
Wesley Sneijder: "Dit is geweldig"
77' Emre Bal [0-1]
Voor Bal was zijn treffer extra bijzonder. Hij startte zaterdag na anderhalf jaar blessureleed voor het eerst weer in de basis.  
Emre Bal schoot DHSC naar de periodetitel en koppositie
DHSC gaat sinds zaterdag in de Eerste Klasse aan kop. De Utrechters hebben 33 punten uit 17 wedstrijden. Doordat zaterdag de tweede periode is gewonnen heeft DHSC zich verzekerd voor de nacompetitie. Daarin kan een ticket verdiend worden voor de Hoofdklasse.
Wesley Sneijder was zichtbaar blij met de winst van zijn DHSC
Wesley Sneijder was zichtbaar blij met de winst van zijn DHSC © RTV Utrecht / Arnold Schenk
DHSC versloeg Zwaluwen'30 met 1-0
DHSC versloeg Zwaluwen'30 met 1-0 © RTV Utrecht / Arnold Schenk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.