LIVEBLOG: Afgelopen! FC Utrecht wint van Heracles

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht speelt zaterdagavond vanaf 18:30 uur in de Eredivisie tegen Heracles Almelo. In Almelo kan Dick Advocaat weer beschikken over Riechedly Bazoer, terug van schorsing, en Urby Emanuelson, hij was vorige week ziek. Bij de tegenstander zit Jeff Hardeveld, voormalig FC Utrecht-speler, voor het eerst weer bij de selectie. Hij raakte meer dan een jaar geleden zwaar geblesseerd. Volg de ontwikkelingen rond het duel tegen de Almeloërs in dit liveblog of schakel in op 93.1FM.
TUSSENSTAND 1-5
87' DOELPUNT! Dit keer gaat Bazoer achter de bal staan. De Utrechter schiet de bal onberispelijk binnen en zorgt zo voor de 1-5. Voor hem is het zijn eerste Utrechtse treffer.
De strafschop van Riechedly Bazoer
84' Kerk wordt opnieuw neergehaald. Het gebeurt net binnen de zestien. De VAR grijpt in en stuurt Bax naar de zijkant. Bax bekijkt de beelden: opnieuw een strafschop. Kerk moet overigens wel gewisseld worden, Venema vervangt hem. Van de Streek gaat er ook af, Emanuelson komt voor hem in de plaats.
79' DOELPUNT! Gustafson faalt niet, keeper Blaswich gaat de verkeerde hoek in: 1-4.
De penalty van Simon Gustafson
77' Kerk wordt onderuit gelopen in het strafschopgebied van Heracles. Scheidsrechter Bax twijfelt niet: penalty.
68' Boussaid eruit, Bazoer erin. FC Utrecht wisselt.
65' DOELPUNT! Daar is Kerk. Hij rent en schiet de bal vervolgens keihard achter Blaswich: 1-3.
Snoeihard, de 1-3 van Gyrano Kerk.
60' DOELPUNT! Daar is opeens Heracles. Dalmau maakt de aansluitingstreffer namens de Heraclieden. Hij kopt de bal achter Jensen.
Dalmau kopt de aansluitingstreffer van Heracles binnen
57' Voorzet van Kerk is net te scherp, Kramer kan er net niet bij.
56' Goede actie van Kerk. Boussaid en Kramer staan vrij voor het doel, maar de bal gaat precies tussen de twee Utrechters door.
50' DOELPUNT! Janssen kopt de corner binnen! FC Utrecht heeft de 2-0 voorsprong te pakken.
Willem Janssen kopt de tweede van FC Utrecht binnen
49' Kerk schiet vanaf de rand van de zestien. Doelman Blaswich kan de bal maar net uit de onderhoek tikken. Corner.
46' De tweede helft is begonnen in Almelo.
45+4' Peterson kan niet verder. Hij wordt vervangen door Dos Santos.
45+1' Botsing tussen Peterson en Janssen. Beide spelers zijn gewond geraakt aan het hoofd.
44' ROOD. Scheidsrechter Bax is gaan kijken en Drost krijgt de rode kaart vanwege zijn overtreding op Klaiber.
De VAR moest ingrijpen bij de rode kaart voor Heracles
43' De VAR bekijkt een overtreding die Drost begaat op Klaiber.De Heraclied komt met gestrekt been in.
38' Actie van Boussaid pakt ongelukkig uit. Zijn intentie was een pass op Kerk, maar het wordt een ingooi voor Heracles.
31' Opeens is Heracles gevaarlijk. Dalmau kon de bal binnentikken na een hoge voorzet, maar hij mist hem net.
24' Grote kans voor Kerk. De aanvaller snelt het strafschopgebied van Heracles in, maar ook zijn poging gaat over."FC Utrecht had er al minimaal één bij moeten maken", aldus onze verslaggevers.
21' Kramer kopt een ingooi door naar Van de Streek. Zijn poging vliegt hoog over het doel van Heracles.
13' Doelman David Jensen is belangrijk. Hij verwerkt een schot van Peterson tot hoekschop.
10' DOELPUNT! Van de Streek brengt FC Utrecht al vroeg op voorsprong tegen Heracles Almelo. Hij kan de bal vanaf de vijf meterlijn binnenwerken.
Het commentaar bij de 0-1 van Van de Streek
9' Boussaid kapt een aantal Heraclieden uit in hun eigen strafschopgebied, maar een scoringskans komt er niet.
8' FC Utrecht weet vooralsnog goed onder de druk van Heracles uit te voetballen, zegt verslaggever René van den Berg op Radio M Utrecht.
6' Janssen kopt een hoekschop van Gavory naast het doel van Heracles.
1' Er is afgetrapt in Almelo.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Gustafson, Van Overeem, Van de Streek; Kerk, Kramer, Boussaid
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Drost, Duarte, Merkel; Kuwas, Dalmau, Peterson
Jean-Christophe Bahebeck zit niet bij de selectie van FC Utrecht. De Franse spits is ziek. De wisselspelers van FC Utrecht: Marsman, Van der Maarel, Guwara, Strieder, Bazoer, Görtler, Emanuelson, Venema

WARMLOPEN

-  De topscorer van Heracles Almelo is voormalig FC Utrecht-speler Kristoffer Peterson. Hij heeft al elf keer gescoord.
- FC Utrecht wist in Almelo slechts twee keer te winnen. Heracles won het thuisduel tegen de Utrechters zes keer. Het duel eindigde ook zes keer in een gelijkspel.
- FC Utrecht hield de afgelopen twee wedstrijden de nul(Excelsior 0-0, De Graafschap 1-0), Heracles heeft al drie keer op rij de nul gehouden( VVV-Venlo 0-1, Fortuna Sittard 6-0, Ajax 1-0).
- Voor Dick Advocaat is het treffen met Heracles Almelo zijn 335e Eredivisie-wedstrijd waarin hij langs de lijn staat. De hoofdtrainer passeert hiermee Louis van Gaal.
- Van de vijf keer dat FC Utrecht op zaterdag speelde tegen Heracles Almelo wist Utrecht één keer te winnen. Dat was op 30 november 2013. FC Utrecht won met 2-1 door twee treffers van Jens Toornstra.