RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

EK Indoor: Schippers wint heat en gaat naar finale

UTRECHT - Dafne Schippers heeft op het EK Indoor in Glascow de finalevan de 60 meter sprint bereikt. De Utrechtse sprintster won haar heat met een tijd van 7.22 seconden.

De tweevoudig wereldkampioene zette de derde tijd neerin de halve finales. De Poolse Ewa Swoboda (7,11) en de Britse titelverdedigster Asha Philip (7,19) waren rapper.


Schippers kende een ongemakkelijke aanloop naar de titelstrijd in Schotland, want een week voor het toernooi gleed ze op gladde sokken uit op de trap en viel naar beneden. Ze hield er rugpijn aan over, maar die was gelukkig van korte duur. Na wat geslaagde proefsprintjes op vrijdag besloot ze aan de start te komen.

De tweevoudig wereldkampioene won in 2015 het Europees goud op de 60 meter in Praag en een jaar later zilver bij de WK indoor in Portland. Haar persoonlijk record is 7,00 en met die tijd is ze samen met Nelli Cooman Nederlands recordhouder.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -