FC Utrecht klimt dankzij ruime zege op Heracles naar zesde plek

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft zaterdagavond met ruime cijfers Heracles Almelo verslagen. De ploeg van Dick Advocaat was in het duel van de Eredivisie met 5-1 te sterk. Door de winst gaan de Utrechters over de Almeloërs heen op de ranglijst.
De hoogtepunten
FC Utrecht begon goed aan het duel in Almelo. De Utrechters hadden de grootste kansen en dat resulteerde na negen minuten in de openingstreffer. Via Gyrano Kerk kwam de bal bij Sander van de Streek. De middenvelder kon de bal van zo'n zes meter afstand binnenwerken. Na de 0-1 bleef Utrecht de grootste kansen hebben, maar tot scoren kwam het niet meer in de eerste helft.

ROOD

FC Utrecht kwam vlak voor rust met een man meer te staan. Jesper Drost kwam met gestrekt been in op Sean Klaiber. Scheidsrechter Bax liet doorspelen maar de VAR greep in. Nadat Bax de beelden had bekeken gaf hij de Heraclied de rode prent.
FC Utrecht kwam opnieuw goed uit de startblokken. Eerst was Kerk gevaarlijk. Een schot van de aanvaller vanaf de rand zestien ging richting de onderhoek, maar doelman Blaswich maakte er een corner van. De corner werd snel genomen en belandde op het hoofd van Willem Janssen. De aanvoerder kopte hem het doel in: 0-2.
Timo Letschert: "Na de 1-4 wist ik dit gaat niet meer mis"

AANSLUITINGSTREFFER

Tien minuten na de tweede treffer was het opeens Heracles dat van zich deed spreken op het scorebord. Dalmau kopte de bal achter Jensen. Lang kon Heracles niet van de aansluitingstreffer genieten. In de 65e minuut zette Kerk met de bal aan zijn voet een sprint in. De aanvaller twijfelde niet en schoot de bal snoeihard in het doel van Heracles.
Willem Janssen:"Van een directe concurrent winnen geeft heerlijk gevoel"

STRAFSCHOPPEN

Dertien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam ook de 4-1 op het scorebord. Bazoer werd in het strafschopgebied onderuit gelopen waarop scheidsrechter Bax onmiddellijk naar de penaltystip wees. Simon Gustafson, de vaste penaltynemer, ging achter de bal staan en hij stuurde Blaswich de verkeerde hoek in.
Niet veel later werd Kerk onderuit gehaald in het strafschopgebied van Heracles. Dit keer fluit de scheidsrechter niet, maar opnieuw grijpt de VAR in. De VAR stuurt Bax opnieuw naar de zijkant. Opnieuw een penalty voor FC Utrecht. Dit keer ging Bazoer achter de bal staan. De Utrechter schoot de bal onberispelijk binnen en zorgt zo voor de 1-5. Voor hem was het zijn eerste Utrechtse treffer.
Riechedly Bazoer:"Blij dat Simon mij penalty gunde"
9' Sander van de Streek [0-1]
50' Willem Janssen [0-2]
60' Adrian Dalmau [1-2]
65' Gyrano Kerk [1-3]
79' Simon Gustafson [1-4, penalty]
86' Riechedly Bazoer [1-5, penalty]
Bijz. Jesper Drost, Heracles, krijgt in 44e minuut rood.
FC Utrecht staat nu met 36 punten uit 24 wedstrijden op de zesde plek van de Eredivisie. De ploeg van Dick Advocaat klimt door de winst één plek op de ranglijst. Heracles gaat de omgekeerde weg.
Dick Advocaat: "Volgende week er weer staan"