Handbal Houten naar de BENE-League: "En nu Europa in!"

© Ankie Hogewind Fotostudio Red Green Blue
HOUTEN - Het was groot feest zaterdagavond in Houten. Stipt Payroll Houten werd drie speelrondes voor het einde van de competitie kampioen van de eredivisie. Het versloeg Aalsmeer 2 met een monsterscore, 32-17. Daardoor is het door concurrent Hellas niet meer te achterhalen.
Het feest is compleet. Houten is kampioen van de eredivisie.
Aanvoerder Harmen Voogt kreeg de kampioensschaal uit handen van wethouder Kees van Dalen. Waarna de champagne open ging. Niet lang geleden was Handbal Houten nog een vlub in de marge. Maar onderleiding van Dick Jacobs, die veel geld in de club stak, schoot de club als een raket omhoog.
Ik droom eigenlijk van Europa Cup
Geldschieter Dick Jacobs
Eerst naar de eredivisie en nu dus naar de BENE-League waar de beste clubs van Nederland en België in uitkomen. "Het is het meer dan waard geweest. Ik wil alleen maar naar boven toe en daar heb ik heel veel tijd en een klein beetje geld in gestopt", lacht Jacobs, die een compleet nieuwe sporthal (The Dome) voor de club liet bouwen, "Maar ik ben ook super trots op die mannen."
Dick Jacobs: "Ik droom eigenlijk van Europa Cup"
Ondanks dat de spelers het op het veld moesten doen, was Jacobs onmisbaar. Trainer Rick Louw had niet geweten hoe zijn team anders zover had kunnen komen. "Dankzij hem was er zoveel mogelijk. Hij heeft het handbal in Utrecht echt een boost gegeven. Nu mag hij lekker iedere paar weken in de bus mee naar België".
Rick Louw: "We hebben het handbal in Utrecht weer op de kaart gezet"

EREDIVISIE ONTGROEID

Dat Handbal Houten de eredivisie inmiddels ontgroeid is, werd zaterdagavond maar weer eens duidelijk. Aalsmeer 2, dat met veel jeugdspelers was komen aanzetten, werd compleet afgeslacht.
Houten overklaste Aalsmeer in de eerste helft (27-9)
Houten overklaste Aalsmeer in de eerste helft (27-9) © Ankie Hogewind Fotostudio Red Green Blue
Bij rust stond het al 17-9. Ondermeer door zes treffers in het eerste half uur van Strijn Hoefnagels.
In de eerste helft liet Houten geen spaan heel van de bezoekers
In de tweede helft was de concentratie een beetje weg bij de mannen van Louw. Misschien door het verlangen naar de aanstaande champagne-douche. Houten kwam toch nog tot vijftien treffers in het tweede bedrijf. Anders was het verschil nog vele malen groter geweest.
De wagons moeten nu aanhaken
Opnieuw Jacobs
Jorick de Bruijn zal met gemengde gevoelen toegekeken hebben. Hij is de enige speler die er vanaf het begin bij was, maar zat nu geblesseerd op de bank. "Twaalf jaar heb ik hier gespeeld. Fantastisch om het af te sluiten met kampioenschap."
Jorick de Bruijn (derde van links) moest vanaf de bank toekijken met een blessure
Jorick de Bruijn (derde van links) moest vanaf de bank toekijken met een blessure © Ankie Hogewind Fotostudio Red Green Blue
Toen De Bruijn bij Houten begon speelde de club nog vier klassen lager. "Met Dick hebben we toen het plan gemaakt om de top van Nederland te bestormen. Dat het nu lukt is fantastisch voor de club en voor Dick. Hij heeft er belangenloos heel veel geld in gestopt, voor de handbalsport, en dat is een groot compliment waard."
Jorick de Bruijn: "Ik heb wel even getwijfeld, maar het is goed om te stoppen"
De veteraan gaat niet mee naar de BENE-League. Te veel pijntjes. "Maar ik ga de jongens zeker aanmoedigen. Ik heb er vertrouwen in dat ze zich wel redden."
BENE-LEAGUE
Om de volgende stap te maken en serieus mee te kunnen doen is er wel wat nodig. "Er moet heel wat (spelers, red.) bij om sterk voor de dag te komen in de BENE-League", windt Jacobs er geen doekjes om, "Ik vind dat we een heel goed team hebben, maar we hebben we wat nodig. Daarnaast moeten we zes keer trainen, de organisatie moet op peil zijn. Het kan dan niet meer op amateuristische basis. En daar is geld voor nodig. Dus ik hoop dat er sponsors mee willen in deze trein, want ik droom van Europa Cup."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.