Hercules wendt sportieve crisis af met ruime winst op hekkensluiter

© Arnold Schenk
UTRECHT - Hercules heeft zichzelf een goede dienst bewezen door het duel met hekkensluiter HBS met 5-0 te winnen. Hierdoor verlaten de Utrechters de degradatiezone van de Derde Divisie B.  
Bij Hercules startte Nathan Bijl na een jaar blessureleed weer eens in de basis. De middenvelder raakte destijds namens FC Lieden in het duel met HHC Hardenberg ernstig geblesseerd aan zijn knie, maar was na een lange revalidatieperiode weer inzetbaar voor trainer Jochem Twisker.
Nathan Bijl (Hercules): "Voelde me gelijk weer thuis"
Al na tien minuten werd de score geopend door Conner Blöte, die een afvallende bal met een hard schot binnenwerkte. Even later werd de score verdubbeld door Tyrone Fonville, die niet voor het eerst dit seizoen trefzeker was namens Hercules.
Na een uur spelen was het routinier Jeffrey Vlug die het publiek op sportpark Voordorp deed opveren, door te scoren met een mooi afstandsschot. Een kwartier voor tijd verdubbelde hij zijn doelpuntenaantal, door een strafschop feilloos binnen te schieten.
Het slotakkoord was voor invaller Walid Ould-Chikh, die profiteerde van oplettendheid van HBS-doelman Nick Hasper en een vrije trap ineens binnenschoot.
Jochem Twisker (Hercules) praat na met Arnold Schenk
10' Conner Blöte [1-0]
25' Tyrone Fonville [2-0]
60' Jeffrey Vlug [3-0]
75' Jeffrey Vlug [4-0]
90' Walid Ould-Chikh [5-0]
De ploeg uit Utrecht doet goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de Derde Divisie B. Hercules stijgt naar de 'veilige' veertiende plaats en klimt over HSC'21 heen. Ook heeft Hercules nog een wedstrijd in te halen, wegens een eerdere afgelasting.
Verslaggever Arnold Schenk over het duel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.