RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Elinkwijk stunt met winst op koploper en bewijst stadsgenoot goede dienst

1/4
UTRECHT - Elinkwijk heeft gestunt in de Tweede Klasse B door koploper SDZ een nederlaag toe te brengen. De Utrechters kwamen een achterstand twee keer te boven en wonnen met 3-2.

Na zeven minuten zag het er niet goed uit voor de ploeg uit Utrecht, die tot dusver een moeizaam seizoen draait en wel weer eens een succesje kon gebruiken. Floris Reurts bracht de bezoekers uit Amsterdam al vroeg op 1-0 voorsprong.

Matchwinner Exo Nkanga in gesprek met Mark Kloostra


In het restant van de eerste helft was het echter Elinkwijk dat zich af en toe brutaal toonde en niet minder was dan de koploper. Na rust volgde de beloning, toen John Bankura tekende voor de gelijkmaker: 1-1.

Lang kon Elinkwijk niet van die treffer genieten, doordat SDZ op zeer dubieuze wijze de 2-1 scoorde. Tim Groenewoud tekende voor de treffer, maar kon dat doen nadat er geappeleerd was voor het uitspelen van de bal, wegens een blessure aan de kant van zijn ploeg. De bal bleef in het spel, waarna Groenewoud eenvoudig kon profiteren.

Roger D'Hollosy praat na met Mark Kloostra


Gerechtigheid voor Elinkwijk volgde na een uur spelen, toen Manolito Joren deed wat hij in de eerste helft naliet: scoren. Een dikke twintig minuten voor tijd bracht Exo Nkanga de blauw-witten in extase door een rebound tegen de touwen te werken. Hij maakte daarmee de beslissende treffer.


7' Floris Reurts [0-1]
48' John Bankura [1-1]
53' Tim Groenewoud [1-2]
60' Manolito Joren [2-2]
67' Exo Nkanga [3-2]

Een knappe, maar bovenal belangrijke overwinning voor Elinkwijk, dat al vijf wedstrijden niet gewonnen had en naar de zevende plaats stijgt in de Tweede Klasse B. Ook stadsgenoot Kampong profiteert van de overwinning van Elinkwijk. Kampong strijdt om het kampioenschap en kroont zich dankzij de nederlaag van SDZ tot winnaar van de tweede periode.  


Verslaggever Mark Kloostra over de knappe zege van Elinkwijk


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht