Kampongvedette Sander de Wijn: "Bloemendaal is favoriet voor de titel"

© Maurice de Wert
UTRECHT - Zonder Sander de Wijn, Floris de Ridder en Jasper Luijkx begint Kampong zondag aan de tweede helft van de hockeycompetitie. De regerend landskampioen speelt uit tegen Pinoké. In dat duel moet de eerste stap gezet worden richting de play-offs om het landskampioenschap.

RENTREE IN APRIL

In die play-offs hoopt Sander de Wijn weer van waarde te kunnen zijn voor de ploeg. De international liep tijdens het WK, in december in India, een hamstringblessure op en verwacht niet voor eind april zijn rentree te zullen maken. "Dan kan ik nog een paar potjes spelen in de competitie en zo fit mogelijk zijn voor de play-offs", zegt De Wijn. "Maar ook dan is zes duels spelen in tien dagen waarschijnlijk wel wat te veel gevraagd."
"In de play-offs is zes duels in tien dagen waarschijnlijk te veel gevraagd"
Want De Wijn speelde sinds december geen wedstrijd meer en mist dus ook de hervatting van de competitie. "Het was een moeilijke periode, je wordt constant geconfronteerd met je blessure. Nu gaat het beter."

BLESSURES

Zonder De Wijn, De Ridder en Luijkx begint Kampong als de nummer drie van de Hoofdklasse aan de wedstrijd tegen Pinoké. De achterstand op koploper Bloemendaal is zes punten, de voorsprong op nummer vijf Amsterdam drie. De beste vier gaan naar de play-offs.
Ook Floris de Ridder is geblesseerd
Ook Floris de Ridder is geblesseerd © Maurice de Wert
De Wijn is tevreden over de prestaties van de Utrechters tot nu toe. "Er zijn van de zomer een paar routiniers gestopt en er zijn jonge jongens bijgekomen. Gezien die veranderingen staan we er goed voor. Maar we moeten ook realistisch zijn, er zijn drie basisspelers geblesseerd en de breedte van de selectie kan de doorslag geven."
Bloemendaal is het aan hun stand verplicht om kampioen te worden
Sander de Wijn

BLOEMENDAAL FAVORIET

De Wijn maakt daarmee duidelijk dat Kampong, hoewel het de laatste twee jaar kampioen werd, dit jaar niet de favoriet is. "Dat is denk ik Bloemendaal. En dat zijn ze aan hun stand verplicht. Ze hebben de afgelopen jaren aardig geïnvesteerd en ze zijn al een tijd geen kampioen geworden. Als je ziet wat voor kwaliteit ze in het veld hebben staan, zijn zij de favoriet voor de titel."
"Bloemendaal is de te kloppen ploeg"
Toch schrijft De Wijn Kampong niet af. "We hebben de ambitie om bij de eerste vier te zitten, en we hebben in het verleden gezien dat er in de play-offs rare dingen kunnen gebeuren."
"In de play-offs kunnen rare dingen gebeuren"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.