RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Roeister Inge Janssen: "En nu op naar Tokyo"

UTRECHT - Inge Janssen legt de lat hoog. Winst op het EK en WK van dit jaar en plaatsing voor de Zomerspelen van 2020 in Tokyo. Voor minder is ze niet teruggekeerd in de wedstrijdboot.

De roeister van het Utrechtse Orca stopte na het WK van 2017 met topsport, maar dinsdag werd bekend dat ze weer is opgenomen in de selectie van de dubbelvier, samen met Nicole Beukers, Olivia van Rooijen en Sophie Souwer. Dat kwartet werd in 2017 in Amerika wereldkampioen.

WINTERSPELEN
Het was de laatste wedstrijd van Janssen. "Maar ik wilde nooit helemaal stoppen. Mijn bedoeling was om het een jaar los te laten en met nieuwe energie terug te keren", zegt ze tegen RTV Utrecht. Maar dat jaar, zo vertelt ze, daar kwam het niet echt van. "Ik was in november 2017 gestopt en toen ik in februari naar de Winterspelen zat te kijken wist ik al dat ik weer zou beginnen", aldus de roeister, die in de tussentijd fit bleef door heel veel te fietsen. "Dat was lekker, dat voelde niet als trainen."

AMBITIES
In september besloot ze volle bak aan haar terugkeer te gaan werken. "En dan voelt het goed dat het doel bereikt is, ik zit weer in de dubbelvier." Janssen weet nu al dat dat een topboot is. "Afgaande op hoe het de laatste jaren ging moeten we op het EK en het WK voor de winst gaan. Dan zijn we direct geplaatst voor de Spelen", zegt Janssen, die in 2016 in Rio zilver won.

Haar werk in de atletencommissie van het NOC*NSF, waar ze sinds afgelopen zomer zitting in heeft, zal niet te lijden hebben onder haar hernieuwde topsportloopbaan. "Dat werk is juist bedoeld om te combineren met topsport. Dus dat lukt wel."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -