RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ihattaren beloond met nieuw contract bij PSV

UTRECHT/HOUTEN - PSV heeft het 17-jarige talent Mohamed-Amine Ihattaren voor langere tijd aan de club gebonden. De Utrechtse tiener, die in de jeugd uitkwam voor SV Houten, ondertekende vandaag een contract tot medio 2022 bij de landskampioen. Dat gebeurde een jaar nadat hij voor de eerste keer zijn handtekening onder een contract bij de Brabantse club had gezet.

"Dit is een heel mooi moment voor mij", zei Ihattaren, die in het bijzijn van zijn naaste familie zijn nieuwe verbintenis signeerde. "Ik ben ontzettend blij dat ik dit samen met hen mag vieren. Ze staan sinds mijn geboorte voor me klaar en zijn me altijd blijven steunen. Ook in moeilijke tijden."

Ihattaren ging dit seizoen tijdens de winterstop voor de eerste keer met de A-selectie van PSV op trainingskamp. Hij maakte eind januari in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen als invaller zijn officiële debuut voor de Eindhovense ploeg, op 16-jarige leeftijd. Hij was de op drie na jongste PSV-debutant ooit.

De aanvallende middenvelder maakte afgelopen zaterdag tegen Excelsior zijn debuut in het basisteam. Ihattaren was in Rotterdam de jongste PSV-speler in 50 jaar die aan de aftrap stond van een wedstrijd van de hoofdmacht.

"Dit is een prachtig moment voor de PSV-familie", liet technisch manager John de Jong weten. "Van de jeugdopleiding tot het eerste elftal, we mogen allemaal trots zijn op de manier waarop hij zich manifesteert. Mo ontwikkelt zich zeer voorspoedig en daar hoort een nieuw contract bij. We hopen dat we nog lang van hem mogen genieten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht