Keepster Buis uit De Bilt debuteert met monsterzege bij waterpolosters

Dagmar Genee
Dagmar Genee © Orange Pictures
UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters hebben in Rotterdam hun laatste wedstrijd uit de eerste ronde van de World League op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van bondscoach Arno Havenga versloeg Frankrijk met 19-2, bij het debuut van de Biltse keepster Sarah Buis van UZSC.
De periodestanden waren 5-2 4-0 4-0 6-0. Nederland overklaste de Françaises eind vorig jaar ook al, toen met 18-6. Namens Oranje kwam UZSC-speelster en Oranje-aanvoerder Dagmar Genee één keer tot scoren, net als Nomi Stomphorst uit Baarn.

FINALE WORLD LEAGUE

Oranje verzekerde zich vorige maand met een benauwde zege in Boedapest op Hongarije van plaatsing voor de Europese finale van de World League, van 29 tot en met 31 maart in Turijn. Zes landen strijden daar om drie tickets voor de mondiale superfinale in juni.
De winnaar van dat toernooi verdient een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Vorig seizoen bereikte Oranje de finale van de World League, waarin de vrouwen van Havenga moesten buigen voor de Verenigde Staten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.