Alle opgestapte spelers terug bij selectie Argon na racisme-rel

© Geert Lommers / bewerking: RTV Utrecht
MIJDRECHT - In navolging van Wouter Winters keren ook Epi Kraemer, Jocelino de Sa en Ian Refos terug in de selectie bij Argon. Zij vertrokken onlangs bij de voetbalclub uit Mijdrecht, nadat hoofdtrainer Ron van Niekerk racistische uitlatingen zou hebben gedaan.
Kraemer, De Sa en Refos hadden gisteravond een gesprek met de technische commissie van Argon. De Sa had maandag bij RTV Utrecht aangegeven dat hij open staat voor een terugkeer bij Argon nu Van Niekerk op non-actief is gezet door de club. Dylan Bergkamp deed een stap terug naar het tweede, maar ook hij is er weer bij.
Daarmee is de volledige selectie van voor de onrust weer bij elkaar. Trainer Van Niekerk staat op non-actief en voorlopig worden de trainingen geleid door Gerard Aafjes, oud-prof bij Volendam, MVV, PEC Zwolle, in Schotland en Denemarken, en momenteel ook trainer van het hoogste jeugdteam bij Argon.
Kraemer en De Sa spelen al bijna hun hele leven voor Argon en zullen dat dus blijven doen. Zaterdag vervolgt Argon de competitie in de 1e klasse A met de uitwedstrijd in Huizen tegen Zuidvogels.

TEAMMANAGER

Voormalig teammanager Marcus de Jong, die na het incident met Ron van Niekerk opstapte, keert niet meer terug bij Argon. Hij wordt volgend seizoen assistent-trainer van Patrick Loenen bij Sportlust'46 in Woerden. De Jong had in december al aangegeven na dit seizoen niet door te gaan bij Argon, waarna in januari Sportlust concreet werd. Eind februari werd de samenwerking (voor komend seizoen) officieel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.