Paes, Nijhuis en Troupée bij Jong Oranje, De Ligt bij het grote Oranje

Maarten Paes
Maarten Paes © fcutrecht.nl
UTRECHT/ABCOUDE - Maarten Paes en Thijmen Nijhuis zitten in de voorselectie van Jong Oranje voor twee oefeninterlands. De twee keepers van FC Utrecht, die voornamelijk hun minuten maken bij Jong FC Utrecht, behoren tot de 27 geselecteerden.
Ook Giovanni Troupée zit bij de voorselectie van bondscoach Erwin van de Looi. De rechtsback wordt dit seizoen door FC Utrecht verhuurd aan ADO Den Haag.
Jong Oranje speelt op 24 maart en 26 maart twee oefeninterlands in Spanje. Eerst is de Verenigde Staten de tegenstander, daarna volgt een treffen met Egypte. Op 15 maart wordt de definitieve selectie bekend.
Matthijs de Ligt
Matthijs de Ligt © Orange Pictures

MATTHIJS DE LIGT

Abcoudenaar Matthijs de Ligt is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland. De centrale verdediger is een vaste waarde in Oranje. De Ligt behaalde deze week als aanvoerder van Ajax de kwartfinale van de Champions League, door met 4-1 te winnen van Real Madrid.
Ook oud-FC Utrecht-speler Kevin Strootman, tegenwoordig bij Olympique Marseille, zit bij de voorselectie van dertig. Koeman moet nog een aantal spelers laten afvallen voor de definitieve selectie.
De wedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland zijn de eerste wedstrijden in de kwalificatiecyclus voor het Europees kampioenschap 2020. Oranje neemt het op donderdag 21 maart in De Kuip op tegen Wit-Rusland. Zondag 24 maart staat in de Johan Cruijff Arena de wedstrijd tegen Duitsland op het programma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.