Van Baarle houdt na operatie hoop op voorjaarsklassiekers

© Team Sky
VEENENDAAL - Wielrenner Dylan van Baarle houdt goede hoop dat hij in de voorjaarsklassiekers nog aan de start verschijnt, ondanks zijn gebroken hand. Hij wil dit weekend in ieder geval weer "op de binnentrainer zitten".
Van Baarle brak zaterdag zijn hand tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. Gisteren werd hij geopereerd. "Ze hebben een plaatje op het middelste botje van mijn rechterhand gezet. Die hebben ze met schroeven vastgezet", aldus de renner uit Veenendaal.
Zijn eerste doel is om dit weekend in ieder geval weer binnen op de fiets te zitten, om vervolgens te bekijken hoe snel hij weer naar buiten kan. Hij heeft nog geen beslissing genomen over de komende voorjaarsklassiekers, als Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. "Het is natuurlijk niet ideaal, maar misschien valt het allemaal mee. We moeten een beslissing gaan maken, maar voorlopig heb ik goede hoop."
De Tirreno Adriatico, die start op 13 maart, komt waarschijnlijk te vroeg. "Ik ga ervan uit dat dat niet gaat lukken. Misschien gaat het nog beter, de komende dagen, maar zoals het er nu naar uitziet waarschijnlijk niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.