Voetbalsters sluiten Algarve Cup als 11e af

NIEUWEGEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben in het toernooi om de Algarve Cup China verslagen. Oranje, dat na de 1-1 in reguliere speeltijd wel strafschoppen nodig had, sloot het evenement daardoor af als elfde. Eerder verloor de formatie, met keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein, van Spanje en Polen.
Vlak voor rust kwam Nederland op voorsprong. Viviane Miedema scoorde, na mooi voorbereidend werk van Lineth Beerensteyn. Het was Oranjes eerste doelpunt op het evenement in Portugal. Vijf minuten na de hervatting maakte Yao Wei de 1-1.
Weer kort later had Lieke Martens de 2-1 op de schoen, maar in haar honderdste interland schoof ze de bal in vrije positie net naast het doel van Peng Shimeng.
Vrij kolderiek daarna was de misser van Xiao Yuyi. Na een flinke fout van Van Veenendaal kon de Chinese invalster de bal van een meter of zeven in het lege doel schieten, maar kreeg ze dat niet voor elkaar. In de slotminuten schoot Renate Jansen op de onderkant van de lat.
Vorig jaar haalde Oranje de finale in de Algarve. Wegens een grote hoeveelheid regen werd dat duel echter niet gespeeld.