Advocaat over FC Groningen: "Of ze komen er bij, of je zet ze op acht punten"

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - FC Utrecht moet het voorlopig stellen zonder Emil Bergström. De Zweedse verdediger kampt met een enkelblessure en is daardoor enkele weken uitgeschakeld. Hij mist dus vanavond ook de wedstrijd tegen FC Groningen.
Naast Bergström zijn ook Cyriel Dessers en Simon Makienok nog steeds geblesseerd. Jean-Christophe Bahebeck, die de wedstrijd tegen Heracles miste wegens ziekte, is er tegen Groningen wel weer bij. Of hij ook speelt, wilde trainer-Dick Advocaat tijdens zijn wekelijkse perspraatje niet zeggen.

SPITSEN

Advocaat brak in dat praatje wel een lans voor Michiel Kramer. Dat is volgens hem een spits die je ook prima kunt gebruiken als de opbouw niet lekker loopt. "Dan is hij een prima aanspeelpunt." Dat Kramer nog niet gescoord heeft, is volgens de Utrecht-trainer de schuld van Gyrano Kerk. "Die had die bal tegen Heracles beter voor moeten geven."
Advocaat: "Kramer is voor veel clubs een goeie spits"
"Kerk had die bal beter moeten geven"
"Kerk had die bal beter moeten geven" © fcutrecht.nl
Ook over de gedoodverfde spits, Nick Venema, van de toekomst is Advocaat positief. "Nick zie je stappen maken. Die zie je anders voetballen dan hij een jaar geleden deed. Hij gaat meer nadenken. Schieten en lopen hoeven we hem niet te leren. Maar hoe je moet lopen om in de juiste positie komen om je kwaliteiten te laten zien, dat moet nog beter."
We hebben de laatste twee thuiswedstrijden gelijkgespeeld, we willen weer eens winnen
Dick Advocaat

FC GRONINGEN

FC Utrecht speelt vanavond dus tegen FC Groningen. Die ploeg is na de winterstop aan een opmars bezig, en staat nog maar vijf punten achter op de ploeg van Advocaat. In de Galgenwaard ontbreekt de geschorste Japanse international Ritsu Doan. "Of ze komen erbij of je zet ze op acht punten. Met nog wedstrijden te gaan is dat best veel. Dus het voor beide ploegen een hele belangrijke wedstrijd."
En er is voor Advocaat nog een belang. "We hebben de laatste twee thuiswedstrijden gelijkgespeeld, we willen weer eens winnen."

STRAFSCHOP

Er was deze week veel te doen over de tweede strafschop die FC Utrecht afgelopen weekend kreeg tegen Heracles. Vaste strafschoppennemer Simon Gustafson gunde die strafschop aan Riechedly Bazoer. "Het is voor hem leuk om te scoren. Het is een goeie voetballer, en hij kan energie halen uit een doelpunt. Dat lijkt mij goed voor het team."
Advocaat: "Simon is veel te aardig"
Dick Advocaat is een andere mening toegedaan. "Als de trainer zegt jij moet hem nemen, dan moet hij hem nemen. Zo gaat dat bij mij nog steeds." Trainer en speler hadden deze week een gesprek over de strafschop. "Hij is een man met humor', zegt Gustafson daar over. "Dus het was een gesprek met een knipoog. Maar hij is de trainer, hij beslist."
Gustafson: "Advocaat is een man met humor"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.