Weken van de waarheid voor DOVO en Eemdijk

DOVO-topscorer Joshua Patrick is weer fit
DOVO-topscorer Joshua Patrick is weer fit © Jan Kruijdenberg
VEENENDAAL - Voor DOVO en Eemdijk zijn in de Derde divisie A de weken van de waarheid aangebroken. DOVO, dat in de grauwe middenmoot bivakkeert, wil een periodetitel winnen om het seizoen te redden. Nummer 17 Eemdijk moet één plaats stijgen om rechtstreekse degradatie af te wenden.

DOVO

De start van de derde periode is pittig voor DOVO. Voordat de mannen van Gert Kruys volgende week op bezoek gaan bij nummer 2 Quick Boys, komt nummer 5 SteDoCo op bezoek op Panhuis. Dat duel vond één keer eerder in competitieverband plaats. In het seizoen 2014/2015, in de Hoofdklasse, werd het 0-0.
DOVO is de laatste weken van slag. Na de zege op Hoek, eind januari, volgden vijf duels waaruit maar twee punten werden gehaald. SteDoCo won onlangs verrassend bij koploper Noordwijk, maar haalde de drie duels daarna maar één punt.
Gert Kruys kan zaterdag weer beschikken over Nando Wormgoor, Rodney Ubbergen en topscorer Joshua Patrick. Kesley den Haag en Quincy Arends zijn (licht) geblesseerd.

EEMDIJK

Eemdijk won twee weken geleden met ruime cijfers bij ODIN'59. Het is voor de Diekers te hopen dat de vrije zaterdag van vorige week het ritme heeft aangetast, want tegen de amateurs van Ajax, net als Eemdijk een promovendus, moeten in de strijd om lijfsbehoud punten worden gepakt. Vorig seizoen was dat duel de cruciale wedstrijd in de strijd om de titel, die Eemdijk met 4-3 won.
Ajax is wel in een goeie flow: van de laatste vijf duels werden er drie gewonnen. Daar waren wel de wedstrijden tegen staartclubs Acilles'29 en De Dijk, concurrenten van Eemdijk dus, bij.
Trainer Ruud van de Geest kan beschikken over een volledig fitte selectie, waarin alleen de al het hele seizoen geblesseerde Jan de Graaf ontbreekt.

TUSSENSTANDEN

DOVO - SteDoCo en Eemdijk - Ajax beginnen zaterdag beide om 14.30 uur. Via het radioprogramma Namen & Rugnummers wordt u op de hoogte gehouden van de tussenstanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.